Frycklund: Vi har en tydlig spelidé den här gången

2558509219Mikael Frycklund.

Hur var det att möta ett KHL-lag, trots förlust?  
– Det var jäkligt häftigt att vi fick chansen att jämföra oss med spelare på en annan nivå. Trots att det var skillnad så är det samtidigt inte så att det skiljer jättemycket.

Vad är det som skiljer framförallt?
– Passningsspelet. Sen löser de situationerna bra och skapar överlägen genom att utmana hela tiden. De kändes proffsiga rakt igenom.

Vad säger du om er egen insats?
– Jag tycker att vi gör en bättre match idag än senast. Vi hade mer energi och visade att det finns en moral i gruppen. När det står 4-1 inför tredje perioden och vi är trötta, så struntar vi inte i det utan vi kör på. Jag såg på alla att de ville göra någonting bra av slutet på matchen. Tyvärr åkte vi på några skitutvisningar och vi har inte tränat några ”special teams”, så det var jobbigt. Men som sagt, ett gott tecken att vi inte gav upp.

Hur nedtränade är ni?
– Vi har haft hårdkörning och varit på hallen från morgon till eftermiddag eller kväll. Det har varit fyra pass om dagen – dubbla is, ett fys och ett teori. Man är helt slut eftersom att kroppen och huvudet hela tiden får jobba.

– Exempelvis körde vi ett tungt fyspass med maxstyrka och ett ispass innan matchen mot Karlskoga. Christer (Ohlsson) sa att vi skulle ställa in oss på att den träningen inte var någon matchuppvärmning, utan ett riktigt ispass som han ville att vi skulle prestera på.

Vad har ni gjort på teorin?
– Det har varit mycket idrottspsykologi. Det handlar om hur vi i gruppen ser på saker och ting. Till exempel kan ordet ”vinnare” innebära att vinna serien för någon, men för någon annan kan det vara att komma topp-8. Vi försöker bygga en grupp som jobbar mot samma mål.

– Det är mest Tony (Zabel) som håller i teoripassen. Han är duktig och verkar ha gjort det förut. Christer är med och flikar in också. Båda är kompetenta så det har faktiskt varit bra.

Ja, hur upplever du tränarduon efter några veckor?
– De är jäkligt drivna och detaljerade. Båda vill väldigt mycket och har bra energi som smittar av sig. Jag gillar deras syn på truppen, de fokuserar mer på prestation istället för resultat just nu. Sen gillar jag spelidén så jag tycker att det ser ljust ut.

Vilken spelidé har ni?
– Utan att gå in på den för mycket så kommer vi åka mycket skridskor och använda vår fart i alla delar av banan. Men det är viktigt att inte åka i blindo, utan att åka rätt. Vi har också tränat 3-4 uppspel vilket är bra, när jag har varit här tidigare har vi haft max ett och sedan har vi fått improviserat. Nu har vi en bra och tydlig idé för hur vi ska spela med puck för att lyckas med offensiven.

Hur upplever du din prestation så här långt?
– Det har varit lite ringrostigt och matchkonditionen är inte riktigt där. Men det kommer bli bättre. Jag känner mig i bra fysisk form, ligger på en bra vikt och har bra testresultat. Sen vill jag så klart bli ännu bättre och mot Modo i premiären ska jag vara som bäst.

Du ser ut att ha bättre självförtroende än när du var här sist?
– Det var tufft att komma upp som junior senast jag var här, då hade jag inte självförtroendet. Jag lyssnade på tränarna för mycket och vågade inte, jag hade inte det mentala. Nu känner jag att jag litar mer på mig själv och har kommit tillbaka till den jag vill vara – en bra tvåvägscenter som kan krydda spelet med ett par kyliga passningar.

Till sist, vill du lyfta fram någon spelare från förlustmatchen mot Salavat? 
– Så klart vår målvakt Marcus Dahlbom, han stod för den bästa insatsen idag. Han är för övrigt en bra kille som sprider bra energi i omklädningsrummet. Vi har två bra målvakter. Sen måste jag nämna en spelare som säkert de flest tycker har varit bra. Det är Markus ”Pajen” Persson som vågar bryta mönster genom att utmana, han har varit involverad i flera mål framåt.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *