Är det ett skämt?

Under tisdagen besökte jag lagets träning och här är en kortare rapport.

Tre spelare saknades:
Markus Persson
Mikael Frycklund
Lukas Zetterberg

Det enda som jag fick reda på var att Zetterberg åkt på en smäll mot Salavat, men att det inte är någon större fara med forwarden.

image1Anton Mylläri körde för fullt på dagens träning.

På tal om skadade spelare, både Christopher Fish och Anton Mylläri tränade med laget. Fish tar det fortfarande lugnt men enligt rapporter ska det inte vara någon fara, han ska delta i träningsmatcher innan serien startar. Mylläri kör för fullt och ligger i linje med sin rehab-plan. Läkaren Björn Carlsson gav lugnande besked gällande bägges status. För övrigt kan jag tillägga att Mylläri såg bra ut på träningen, jag tror han går en intressant säsong till mötes – om han får vara skadefri.

image2Rasmus Edström först fram till vattenflaskorna under en vätskepaus.

Nyförvärvet Rasmus Edström gjorde sin första träning med laget. Det gick inte att utläsa någonting, han stack med andra ord inte ut. Men det är inte så konstigt. Enligt sportchefen Patrik Zetterberg har Edström på egen hand varit på is typ tre gånger fram tills nu. Så han ligger några veckor efter de andra och behöver säkert lite tid för att komma igång.

image1-2Christer Ohlsson och Tony Zabel visar noggrannhet under träningen.

Båda tränarna är väldigt aktiva under träningspassen. De pushar och ger snabb feedback vid övningar, för att sedan mer noggrant instruera mellan övningarna. Driv, noggrannhet och tydliga riktlinjer verkar vara deras melodi. Enda faran jag ser att det blir för mycket för spelarna, finns det en av och på knapp? Jag ser inte hur tränarna agerar runt ispassen men hoppas att de bjuder på sig själva också. Noggrannheten måste varvas med avslappnade samtal, för att få till rätt harmoni i gruppen.

Och på läktaren satt två härliga profiler, sportcheferna Patrik Zetterberg och Andreas Appelgren. De håller koll på sina spelare och har alltid glimten i ögat. Det känns välkomnande att sätta sig bredvid och byta några ord. Kul!

image2-2BREAKING: Leksand har fått en egen loge i ABB Arena.

Är det här ett skämt? Här försöker organisationen bygga upp en story om att Västerås ska bygga det nya VIK, så har någon bestämt att logen ska målas om i Leksands-färger. Inte nog med det, den ligger precis bredvid klacken som gör allt för att skapa rätt stämning på matcherna. Gör om och gör rätt och låt personen som har bestämt det här gå en snabbkurs i att bygga ett varumärke. Om något inte görs hoppas jag att fansen klär in logen i gulsvarta färger innan serien startar.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *