Därför byter VIK målvakt

Det ibland vackra med seriespel är att lagen snabbt kan få revansch från en svidande förlust. Idag är ett sådant exempel när VIK åker till Karlskoga för säsongens första bortamatch. Strax innan lagets matchgenomgång fick jag tag på Niklas Lihagen, som satt på cykeln för att få igång kroppen till kvällens match.

Vad har ni tryckt på efter matchen mot Modo?
– Att vi behöver få ordning på ”special teams”. Annars tycker vi att vi gjorde en helt okej prestation, framförallt i fem mot fem där vi inte gav Modo speciellt många lägen. Vi var bättre i spelet fem mot fem, så vi tar med oss det som var positivt.

Hur bra nivå var det på Modo och matchen i sin helhet?
– Det är svårbedömt så här tidigt på säsongen, men jag var inte speciellt imponerad av Modo.

Under matchen såg det ut som att du stundtals flög fram på isen, var det din känsla?
– På försäsongen har jag känt att det finns bra med kraft i kroppen. Nu har jag  också fått ordning på knäna som jag drogs med förra året. Sen tyckte jag att jag hade samma fart de sista fem matcherna förra säsongen, så jag har försökt tagit med mig det in i den här säsongen. Jag vet att jag kommer prestera bra när kroppen känns så här.

Ännu inte en vinst för laget, påverkar det er?
– Det känns inte som att förlusterna på försäsongen sitter i. Alla började på noll när serien startade och vi hade en bra känsla i matchen mot Modo. Jag tycker vi visar på bättre självförtroende i den matchen, när vi vårdar pucken bättre än vad vi har gjort tidigare. När vi har ett så ungt lag gäller det att vi vågar spela ut för att utvecklas som lag. Vi måste lära oss hela tiden.

Karlskoga borta idag, vad blir viktigt för att vinna?
– Vi ska ha matchgenomgång snart och då vet jag mer. Men de lär väl komma ut hårt så vi måste vara på tårna och ta bort deras energi. Framförallt måste vi spela ett riktigt bra försvarsspel och därifrån försöka kontra.

Kommer ni spela mer defensivt på bortaplan?
– Det får jag säkert reda på alldeles strax när tränarna berättar sin ”gameplan”.

Du kommer troligtvis fortsätta spela med Gråhns och Svedlund, hur tycker du att ni fungerar tillsammans?
– Jag tycker att vi gör det bra samtidigt som det finns mer att ge. Vi kompletterar varandra, vill spela på samma sätt och jag känner mig trygg i den kedjan. Det känns som att alla tre vill något.

Trolig laguppställning mot Karlskoga

Målvakt
Gissningsvis tror jag tränarna byter målvakt och ger Marcus Dahlbom chansen (enligt uppgifter till VLT så är det klart att Dahlbom står). Dels för att Henrik Lundberg inte vann matchen senast, men också för att han släppte in sex mål på försäsongen mot Karlskoga på bortaplan.

Backar
Edström-Mylläri
Jonsson-Lindelöf
Larsson-Jansson
Alenbring-Lindgren

Forwards
Frycklund-Johansson-Persson
Gråhns-Lihagen-Svedlund
Fish-Davidsson-Berg
Bergman-Andersson-Zetterberg

Troliga uppställningar i powerplay
Fish-Davidsson-Frycklund
Zetterberg-Mylläri

Lihagen-Johansson-Gråhns
Persson-Edström

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *