Dags att gå vidare

Det märks att serien är igång nu när matcherna duggar tätt. Dessutom har World Cup och SHL dragit igång, vilket gör att hockeynördarna har en av sina ”prime time” på säsongen. Ni som har sett matcherna från Toronto vet nu hur hockey spelas på allra högsta nivå, jag är grymt imponerad av spelarnas förmåga att hantera alltifrån taktik till hantering av puck.

Men ikväll handlar det om VIK som tar emot Timrå, i hopp att ta hem säsongens första seger. Om den är nödvändig? Ja, i allra högsta grad. För självkänslan både hos laget och organisationen. VIK har pratat mycket om att bygga en stark organisation, en ny träningskultur och ett öppet föreningsklimat. Fina ord som jag skriver under på. Ändå kan jag sakna ordet vinnarmentalitet. Vi vet alla att det här är säsongen VIK inte ska vinna serien, men för den sakens skull är vinna inte nummer ett.

Utan vinnarmentalitet tror jag det är svårt att bygga en stark organisation, en ny träningskultur och ett öppet föreningsklimat. Det ska på något sätt genomsyra hela VIK, oavsett om man jobbar i styrelsen, på marknad eller sitter i omklädningsrummet. Däremot kan jag ha tålamodet att resan till att bli en vinnare kan bli längre än vanligt, men jag vill fortfarande känna att föreningen, utifrån förutsättningarna som finns, gör allt för att vinna ishockeymatcher och nya sponsorer. Det handlar om en attityd. Ibland kan jag ha känslan att det blir för mjäkigt och inlindat i till exempel att man ska vara glad att VIK har ett lag i hockeyallsvenskan. Vi är alla glada för det, men det är dags att gå vidare.

Kvällens motståndare Timrå stod inför konkurshot för några säsonger sedan. Klubben har sedan dess byggt om och satsat ungt, som många lag gör när det sinar i kassakistan. Idag är laget byggt på en hel drös spelare som har gått det egna hockeygymnasiet. Det har tagit lite tid men nu är man faktiskt på gång igen, den här säsongen tippas laget i toppen av mig och många andra. Elias Pettersson och Jonathan Dahlén är Timrå-spelare som kommer locka scouter och sportchefer från världens alla hörn till de hockeyallsvenska arenorna. Jag skulle vara nöjd om VIK befann sig i samma fas om några säsonger, när den nya juniorsatsningen har burit frukt.

Matchtips: VIK-Timrå 4-2

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

En kommentar till “Dags att gå vidare”

  1. Satsa på eget ,ja ja hittills så spelar dom unga inte mycket på backsidan så spelar man med 3 backar i stort sett och det orkar dom inte ,i sista perioden när dom behövs som mest så fixar dom det inte.bevisligen så litar man inte på truppen och så bygger man inget självförtroende

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *