Ahnelöv – Almtuna – Fish

Efter inledningen i Hockeyallsvenskan har förra årets besvikelser, Björklöven och VIK, inte övertygat så här långt heller. Just nu parkerar bägge lagen i botten med noll respektive en poäng. Men det har bara spelats tre omgångar och serien har inte satt sig än. Därför är det för tidigt att säga om det blir två bottenlag den här säsongen. Det borde gå minst 10-12 omgångar till innan det börjar utkristallisera sig någorlunda.

– VIK har lånat in backen Gustav Ahnelöv från Karlskrona. Med tanke på VIKs tunna trupp är det rätt att sportcheferna agerar i tid. Däremot är det enligt mig lika viktigt att han är bättre än nuvarande sex backar som har fått mest speltid. Spelare som kommer utifrån ska bidra, i övrigt passar Ahnelöv in i den spelarprofil klubben borde satsa på. Till vik.se kommenterar Appelgren värvningen: ”Vi är i nuläget väldigt känsliga för skador och sjukdomar vilket gör det extra skönt att få in en kille som Gustav i truppen”.

– Match mot Almtuna på bortaplan imorgon (lördag). Ni som har följt VIK under en längre tid vet hur svår den matchen är. Och den här säsongen har dessutom Almtuna förstärkt och VIK försvagats. Därför är det väldigt lite som talar för att Gulsvart ska lyckas kamma hem säsongens första seger. Men då gäller det att hitta det positiva, laget är för första gången på många år ”underdogs” mot Almtuna, som plötsligt ska leverera under favoritskap. Den pressen har vi sett tyngt ner lag förr.

Christopher Fish uppger att han blir borta i några veckor efter att ha skadat baksidan av låret. En mardröm för ett lag som är beroende av en Fish i högform. Men hur mycket kan vi egentligen förvänta oss av forwarden den här säsongen? Jag är nämligen osäker på om han kan överträffa förra säsongens 17 mål och 6 assist. Framförallt målen. Det kändes som att han hade en säsong där varenda puck studsade med honom, och sannolikheten att det händer igen är inte så stor.

Jag gillar Fish som spelare, men skriver det här för att jag tror att vi måste förstå vilken spelare han egentligen är. För mig är han fortfarande en spelare som får ut mest av sitt spel genom sitt slit. Han ska vara obekväm och öppna upp spelet för sina kedjekamrater, genom att till exempel gå rakt på mål. På det sättet tror jag också hans målchanser kommer dyka upp. Jag hoppas att han själv fortsätter utveckla den delen av spelet, för jag tror att det kommer ta honom till SHL. Därför skulle jag säga att 10-14 mål är godkänt för honom den här säsongen, men begär samtidigt att han presterar på högsta nivå i boxplay, sarghörn, i flygande anfall och framför motståndarens mål. Om jag ska förtydliga: Fish ska inte anamma Filip Forsbergs spel, utan istället ta rygg på Patric Hörnqvist i Tre Kronor.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *