Lagkaptenen: Det är jag minst och mest nöjd med

Tisdag morgon och jag hinner få tag på lagkaptenen Fredrik Johansson innan han kliver in på lagmötet som hålls strax före träningen.

Vad är du mest respektive minst nöjd med så här långt?
– Jag är mest nöjd med våra sista tjugo minuter mot Timrå. Vi följer vår ”gameplan” och stänger ner mittzon och egen zon på ett bra sätt. Nu fick de in en slumpuck trots allt, men i den typen av match så är det så vi vill spela.

– Minst nöjd är jag med första halvan av matchen mot Almtuna. Jag tycker att vi hela tiden har tagit några kliv framåt, men sist var det ett steg i fel riktning.

Vad konkret behöver ni göra för att ta ytterligare steg och vinna en match?
– Vi behöver följa det vi har kommit överens om att göra i sextio minuter. Den här ligan är överlag en hårt arbetande liga och man kommer väldigt långt med att ligga rätt och förlita sig till ett bra lagspel.

Upplever du att ni inte har följt er ”gameplan”?
– I delar av matcherna, men inte fullt ut. Spelmässigt finns det mer att önska, trots att vi resultatmässigt varit med i alla matcherna.

Du har spelat i VIK i flera säsonger, upplever du någon större skillnad i kvalitén på spelarmaterialet?
– Det är svårt att jämföra med tidigare säsonger eftersom vi då satsade mot SHL, och så är det inte riktigt nu. Det är en viss skillnad på kvalitén, men vi har ett yngre lag som har större utvecklingspotential än vad jag någonsin har varit med om innan. Om alla unga spelare får rätt utvecklingskurva så kan det här bli bra. Sen om det sker nu eller om några år det är en annan fråga.

Förutom de vanliga träningarna, vad har ni gjort för att vända förlusttrenden?
– Vi har förstås haft mycket möten och snack där vi försöker komma fram till det vi vill förbättra. Utifrån det tränar vi på saker som vi inte är nöjda med.

Hur mycket tror du att det sitter mentalt hos er spelare?
– Det har bara gått fyra matcher så just nu sitter det inte mentalt, jag känner inte av något på gruppen i alla fall. Vi är inte lika glada som om vi skulle ha vunnit, men det känns som att vi studsar tillbaka och att det är en bra stämning och vilja i gruppen.

Hur förlösande skulle en seger mot Mora vara?
– En seger betyder lite lugn och självförtroende, det skulle vara jäkligt skönt att vinna mot Mora.

Avslutningsvis, lyft fram någon av de yngre spelarna som du tycker har tagit ett kliv i rätt riktning.
– Linus Svedlund har gjort det väldigt bra i matcherna och jag tycker han har tagit ett kliv jämfört med i fjol. Han är inte en av de yngsta men fortfarande ung, det är kul att se hans stora jobb över hela isen.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

En kommentar till “Lagkaptenen: Det är jag minst och mest nöjd med”

  1. Ni behöver inte snacka om unga spelarna dom spelar ju inte ,det är dom äldre som inte levererar totalt ofarliga i anfallszon

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *