Ahnelövs listiga skott gav seger

– Så kom den där första segern som gör att laget förhoppningsvis kan gå vidare och ta nästa steg. Det spelar ingen roll att det var mot ett skadeskjutet Pantern, i det här läget är det bara segern som räknas.

– VIKs Markus Persson deltog inte i matchen på grund av skada. Är inte det där lite märkligt, att när den lagets bästa spelare slänger in handduken med kort varsel och tillfälligt så vinner laget oftast. Det är min känsla i alla fall.

Eddie Davidsson är kanske den spelare i VIK som är i bäst form för tillfället. Hans två mål i matchen kunde lika gärna ha varit tre. Var inblandad i massor framåt och kanske är på väg tillbaka till offensiven som vi såg för två säsonger sedan. I fjol kändes det som fokus låg på defensiven och då blev spelet i motståndarens zon haltande.

– Målvakten Henrik Lundberg fick äntligen stå som vinnare. Som gammal målvakt vet jag vilken enorm skillnad det kan göra inför framtiden. Nu tar han förhoppningsvis med sig den sköna känslan av att pucken är som badbollar, i matchen mot Oskarshamn på fredag.

– Det blev på något sätt signifikativt att Fredrik Johansson var den sista lilla skillnaden mellan seger och kanske ännu en förlust. Både hans och lagets inledning har varit trevande, och som jag tidigare nämnt är han en av nyckelpersonerna om laget ska lyckas vända det här.

– Nye backen Gustav Ahnelöv är, som kanske inte många tänker på, den som ligger bakom det matchvinnande målet. Skottet han levererar är perfekt avvägt så att målvakten inte kan göra annat än att släppa en retur åt det hållet. Ett skott utanför eller i magen hade gett en helt annan utgång, och det är precis de här detaljerna laget måste jobba stenhårt med.

– Huvudtränaren Christer Olsson tog timeout för att vila sin powerplay-enhet innan det skulle avgöras. Visade sig vara ett genialiskt drag.

–  Samme Olsson uttryckte sig i tidningen att det är misstagen som avgör de tajta matcherna i den här serien. Jag håller med. Än mer viktigt blir det när jag tänker på vilket spelarmaterial VIK har. Få kan slå sin gubbe och då gäller det att vänta tålmodigt på att motståndaren går bort sig. I motsatt riktning måste laget hålla nere misstagen. Den matchen i matchen kommer vara avgörande.

– Segern var säkerligen en skön känsla för alla inblandade. Men nu gäller det att hitta rätt mentalt för att stå redo mot Oskarshamn. Något säger mig att det motståndet är betydligt tuffare än det laget stötte på i Malmö.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *