SHL-spelarna var nära VIK

Det stod tidigt på säsongen klart att VIK behövde förstärka laget för att hävda sig i hockeyallsvenskan. Sportcheferna Andreas Appelgren och Patrik Zetterberg hade därför en tuff uppgift framför sig, eftersom klubben i princip saknade pengar att förstärka med. Bland annat gav sig duon ut på jakt efter SHL-lån och jag hörde att det i princip var klart med två spelare från Örebro. Men den lösningen gick i stöp när spelarna istället blev klara för Vita Hästen. Om det stämmer kunde alltså Gustaf Franzén och Gustav Backström ha spelat i VIK.

Valet föll därför på att låna in Gustav Ahnelöv från Karlskrona. Till en början så stämde det inte riktigt för backen men i de senaste matcherna har han i allra högsta grad varit involverad i segrarna. Först med sitt listiga skott som ledde till det avgörande målet mot Pantern, och nu senast med straffen som betydde seger mot Oskarshamn. Med andra ord har han gjort skillnad i dessa matcher, något som är viktigt när spelare lånas in och tar speltid på andras bekostnad. Förhoppningsvis kan han växa lite till, framförallt i spelet i egen zon.

Förutom Ahnelöv så förstärkte sportcheferna med Marcus Bergman strax innan. Jag tyckte efter några träningar att det var ett år för tidigt för Bergman, men måste säga att han har bevisat motsatsen i matcherna. Visserligen skulle jag vilja se ännu mer kvalité hos en spelare som får speltid i samtliga spelformer, men i det ekonomiska läget som klubben befinner sig i, så har man fått ut maximalt av den här lösningen. Det jag framförallt gillar hos Bergman är att han tar för sig istället för att gå och vänta på sin tur. För några matcher sedan, när energin var låg, var han ensam om att röra till det framför motståndarens mål. Han var en av få som visade känslor.

Sammanfattningsvis så får man väl säga att sportcheferna har lyckats utifrån de tuffa förutsättningar som funnits inför sena förstärkningar. För räkna med att de inte är själva om att jaga billiga spelare och SHL-lån.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *