Värvningen högst trolig

Christopher Fish är tillbaka i full träning och beräknas spela på onsdag mot Tingsryd. Och Markus Persson är snart redo också, men troligtvis inte till nästa drabbning. Istället har Jonte Berg hamnat på skadelistan, där ett armbrott ska vara orsaken. Finns det någon information om hur Berg bröt armen? Ingen verkar ha sett händelsen. Det jag hörde var att ett skott kan ha varit orsaken. Rätta mig gärna med information i kommentatorsfältet.

– Björklövens GM Joakim Fagervall ryktas till Örebro som tränare samtidigt som klubben nekar. Men jag tror värvningen är högst trolig. Nuvarande tränaren Johan Tornberg har en mycket god relation till Fagervall, och jag vet att han skulle vilja kampera ihop med honom. Enda käppen i hjulet är att Fagervall kommer längre ifrån sin familj, även om jag inte hur mycket det påverkar.

Patrik Berglund, Mikael Backlund och Dennis Rasmussen ser alla ut att inleda i NHL (inte skadade, nedskickade etc). Jag pratade precis med Berglund som berättar att han matchats i en kedja tillsammans med Dmitrij Jaskin och Nail Yakupov. Draftettan Yakupov, som nyligen blev tradad från Edmonton, kommer till St Louis för att få fart på sin karriär. Inledningsvis ser det alltså ut som att Berglund får hjälpa honom med det.

En annan kul nyhet är att Berglund under träningsmatcherna har spelat powerplay. En spelform som han, med några undantag, har varit petat ifrån ganska länge. Min känsla är att centern kan ha en av sina bästa säsonger på länge.

– VIK-fansen har startat initiativet ”Bygga VIK” som handlar om att samla in pengar för att förstärka truppen: ”Vi har klubbens godkännande att dra igång en insamling där vi kan garantera att alla insamlade pengar går oavkortat till att lyfta det sportsliga”, går att läsa på VIK supports hemsida. Med andra ord en ytterst viktig insamling eftersom alla har lagt märke till att säsongen har börjat trevande. För att läsa mer eller bidra så kan ni besöka sidan här.

– Någon tweetade att Marcus Bergman kan bli årets flipp och jag säger inte emot, han är en av favoriterna till den titeln. Därför ser jag inget annat än att han erbjuds ett kontrakt innan helgens slut.

– Backen Jimmie Jansson var utifrån förväntningarna bländade på försäsongen. Tills han fick kontrakt och allvaret började. Nu kommer han inte riktigt loss och verkar sakna självförtroende. På något sätt synd då han på förhand kändes som ett riktigt fynd. Men det finns fortfarande tid och är det något lagets unga spelare behöver så är det tid. Kanske mer tid än vad många av oss trodde från början…

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *