Fish: ”Något vi alla behöver hjälpas åt med”

1573098206

På söndagskvällen fick jag tag i en av VIKs absoluta kuggar den här säsongen, forwarden Christopher Fish. I comebacken från skadan har han visat fjolårets form, och jag lät honom ge sin syn på hans egen och lagets nuvarande situation.

Hur har känslan varit sedan du kom tillbaka från skadan?
– Bra! Trots att jag har missat fem matcher så har jag kommit in i matcherna på ett bra sätt.

Hur är det med baksidan, känner du av den över huvud taget?
– Det är lugnt. Jag känner inte av skadan och det är jag väldigt lättad över.

Tycker du att laget tar de kliv som du vill se just nu?
–  Ja det tycker jag. Vi har ”steppat” upp bra och tagit poäng i tre av de fyra senaste matcherna, så nu är vi med känns det som. Sen finns det fortfarande saker vi kan bli bättre på, så att vi har en större chans på fler segrar.

Rent taktiskt, vad fungerar bra och vad behöver förbättras?
– Det kanske inte är en taktisk grej, men jag måste ändå lyfta fram att vi har en grym kämparglöd i laget och det visade vi inte minst mot AIK senast. Det måste vi fortsätta med.

– Något som vi måste förbättra är att ta oss ur egen zon under press. Det är inget ansvar som bara ligger på antingen backar eller forwards, utan det är något alla behöver hjälpas åt med. Då blir det lättare att få ut pucken och vi kommer lyckas med det fler gånger. Vi tränar ofta på det och det blir bättre och bättre hela tiden tycker jag.

Känner du någon oro över att ni ligger sist i tabellen?
– Inte alls! Det är inte många poäng upp till lagen ovanför och det går snabbt när ”trepoängarna” rullar in. Vi har som många vet 42 matcher kvar den här säsongen, det är mycket poäng kvar att spela om.

Det är alltid svårt att säga innan säsongen är igång, men efter några matcher – vilken tabellplacering tycker du det är realistiskt att förvänta sig av den här upplagan av VIK?
– Klubben har gått ut med att man ska klara sig kvar i Hockeyallsvenskan. Det känns fullt realistiskt tycker jag. Sen har vi i laget ett annat mål med säsongen, men det håller vi för oss själva.

Lyft fram något eller någon som du på slutet tycker har blivit bättre i laget! 
– Då måste jag säga junioren Hampus Wallin. Han har gjort mål och sliter i varje byte han får. För hans egen del fick han spela mer än tidigare senast, och han gjorde det på ett grymt sätt!

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *