Forwarden skadad igen

Jag har från flera håll fått indikationer på att Skellefteå-lånet Anton Öhman kommer att bli ett tillskott i VIK, och tog därför tillfället i akt att kontakta Patrik Zetterberg som fick ge sin syn på backen. Dessutom berättar han om vinsten mot Södertälje och en nygammal skada som kan hålla en av spelarna borta en längre tid.

Jag tycker ni vinner på eget grepp mot Södertälje och gör säsongens bästa insats, hur ser du på er prestation?
– Vi får ett mer naturligt ”flow” i spelet och funderar inte så mycket den matchen. Spelare ett och två, alltså de längst fram, ligger närmare varandra i offensiven och kan mer effektivt sätta press på motståndaren. Ungefär på samma sätt som lag har satt press på oss. Det gör att backarna vågar stå upp och att spelet över hela banan blir enklare. Dessutom minskar glappet i mittzon vilket leder till färre spelvändningar.

Är det någon formation du vill lyfta fram från den matchen?
– Kedjan med Frycklund, Persson och Bernhardt såg intressant ut, men det som var extra positivt var att alla fyra femmor fick bra snurr och tryck i anfallszon. Spelarna vågade hålla i pucken mer vilket var roligt att se. Tidigare har vi jagat och kämpat i matcherna, men kanske velat lite för mycket och ödslat krafter vid fel tillfällen.

Har du märkt någon skillnad på laget efter segern?
– Det kändes som att många axlar kom ner och att träningarna har haft bättre intensitet. Mer leenden och avslappnade attityder helt enkelt. Det är viktigt att jobba med harmonin i gruppen och det vet jag att tränarna gör och har gjort.

– Sen ska väl sägas att vi måste fortsätta lägga ner ett stort jobb för att klättra i tabellen. Förhoppningsvis kan spinna vidare på SSK-matchen redan ikväll.

Backen Anton Öhman ansluter på lån från Skellefteå, kan du beskriva honom?
– Anton är en offensiv back som till och från varit ordinarie i Skellefteå. De tror stenhårt på honom men eftersom de har fått tillbaka flera spelare från skador, så ville man låta han få spela i en offensiv roll Hockeyallsvenskan.

Med andra ord ser du honom som en potentiell toppback i VIK?
– Tanken är att han ska spela powerplay och tillhöra toppskiktet bland backarna. Men som vanligt är det prestation som styr.

– Det är viktigt att våra inlånade spelare lyfter laget och om man ser till de två senaste lånen, Bernhardt och Öhman, så är det känslan med båda.

Hur länge gäller lånen för Bernhardt och Öhman?
– Meningen är att de ska vara hos oss hela säsongen, det är både vi, deras klubbar och spelarna själva inställda på. Men om något av SHL-lagen till exempel åker på flera skador så har de rätten att plocka hem sina spelare.

– Det som är kul är att vi har fått låna från Djurgården och Skellefteå, som har en erkänt duktig skolning och spelare som är träningsvilliga.

När jag var på träningen igår så klev Adam Lidström av, vad är statusen där?
– Hans axel hoppade ur led igen och han har redan besökt läkaren. Det finns två alternativ, antingen så påbörjar han sin rehab igen eller så blir det operation. Men det beslutet ligger hos Adam och läkaren.

VIK-Björklöven, matchstart 19:00 ikväll. Backen Anton Öhman har tränat med Johan Jonsson och de kommer förmodligen starta som ett backpar.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *