Gåshud när ni sjöng – tack!

– Stark seger igår. Stark på det sättet att VIK vann över ett topplag som tagit poäng i sju raka matcher.

– Och hemmalaget spelade i sina snygga svarta tröjor. Om det är möjligt, kan vi inte bara bestämma att laget för alltid använder den tröjan i ABB Arena.

– Få saker oroade igår. Men skadan på Henrik Lundberg går inte obemärkt förbi. Var det någon jag inte ville skulle bli skadad så var det just formtoppade Lundberg.

Marcus Dahlbom som inlett säsongen svajigt fick således hoppa in. Bra tänkte jag, en chans från ingenstans och han hinner inte fundera. Bra gick det också. VIK behöver två bra målvakter om det här ska bära hela vägen.

– Till er som sjöng Dahlboms namn när han klev in på isen – den energi-boosten som målvakt är enorm. Speciellt efter en mindre bra säsongsinledning. Jag vet. Och fick gåshud när ni sjöng. Tack!

– Jag gillar Linus Svedlunds mål på alla sätt och vis. Men ”pinchen” och frånvändningen från Karlskogas Victor Berglind höll division tre klass.

Anton Mylläri gör en av sina bättre matcher för säsongen. När han får möjlighet att skjuta direktskott, får rätt träff och träffar mål, ja då blir det farligt varje gång. Den här gången betydde det mål.

– Om ni inte visste det så fick ni se vilket hårt och vältajmat skott Lukas Zetterberg har. 2-1 var en bomb à la Williams.

– Skönt med Niklas Lihagen tillbaka i laget trots att han inte var mest tongivande i segern. Kändes ändå som att hans kedja höjde sig ett snäpp bara av hans närvaro.

– Det finns fler nivåer i inlånade backen Anton Öhman. Jag ser att han har det, ge han lite tid.

– Ett fortsatt disciplinerat försvar och ett vasst powerplay, det avgjorde matchen igår. Den kombinationen kan avgöra fler.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *