VIK, har ni ens kul?

Jag har själv förlorat med 4-1 eller betydligt större siffror än så. Jag har sett många andra lag göra detsamma under åren. Det som skiljer gårdagens förlust mot de jag själv upplevt, är att insatsen är en av de mest tafatta jag har sett. Min fråga till spelarna: Har ni ens kul? Jag ser nämligen ingen glädje. Det är ett stort problem.

När jag kom hem och tänkte på matchen påmindes jag om otaliga tillfällen då VIK förlorade närkamper, alibi-checkade och spelade med känsla av att inte bry sig när passningarna gång på gång levererades till motståndarna. En solklar felpassning i fel läge händer, två är en varningsklocka och tre bör få alla att reagera. När jag räknade igår så räckte inte ens fingrarna till – i den första perioden! Och ingen verkade ha en vilja av att ändra spelsättet eftersom det fortsatte i två perioder till.

Okej, så VIK hade en dålig dag där inte passningarna satt. Det har vi sett förr hos många lag i hockeyvärlden. Men det som var märkligt i gårdagens match är att laget inte följde upp det dåliga passningsspelet med att ge sig tusan på att tacklas, bryta in på mål, spela stenhårda puckar sarg ut eller tagga igång varandra i båset. Läs: Bryta det negativa mönstret och bidra för att hjälpa laget. Eller för den delen kämpa ihop för att vinna tillbaka puckarna. Igår hade VIK en uppvisning i enmanna-show där spelarna försökte rädda sitt eget skinn. Ingen ville göra fel och istället blev det pannkaka av allt. Spelarna gömde sig, åkte själva med pucken och alibi-kämpade i sarghörnen. Christopher Fish var dock ett glädjande undantag. Men det räcker inte långt.

Pressläktaren i ABB Arena är en bit från isen men vi som satt där kunde ändå ta på ängsligheten som infann sig i hemmalaget. Vi följde ett Västervik som såg ut som en rund miljon. Vid ledning checkade de självsäkert ut VIKs backar från burskydd och gick till anfall när de hade chansen. Det såg sådär löjligt lätt ut.

Och nej, det här beror inte på klubbens sämre ekonomi, unga lag eller spelarskador. Vi måste sluta skylla ifrån oss. Det här laget borde kunna vara två resor till månen bättre än vad de visade igår. Men ingen verkade vara motiverad eller ha kul. Bara då ser det ut som det gjorde igår. Det är oroväckande och därför reagerar jag så starkt.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

2 reaktioner till “VIK, har ni ens kul?”

  1. Ja du Johan en sak är säker att något gratis får man inte längre,det krävs hårt arbete,kunskap, jävlaranamma,klubbkänsla osv osv ,det gäller även för VIKs spelare/ledare.Utan detta så blir det tufft att bli kvar i Allsvenskan för VIK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *