Fler lån – stommen blir allt viktigare

Persson skadad, Lihagen sjuk, Öhman in, Jonsson sjuk, Lundberg skadad, Wikman in, Wikman ut, Wikman in, Mylläri skadad, Jellvert in och så vidare… Det råder tuffa tider i VIK. Inte tufft som att spela förlamat mot Västervik, men ändå tufft. Kanske tuffare än på länge.

Gruppen får aldrig ”sätta sig” och klubben har på något sätt blivit beroende av inlånande spelare från SHL-klubbar. Ibland tänker jag att det var så här det inte skulle bli, med en massa tillfälliga lån. Men jag måste ta sportcheferna i försvar eftersom alternativet är värre. Det ursprungliga laget presterade för dåligt och skadorna gör knappast att kvalitén höjs, risken är då att det blir fritt fall istället för att stoppa akuta blödningar, som faktiskt lånen gör. Den här säsongen har verkligen utvecklats till att bara klara sig kvar i Hockeyallsvenskan. Även om vi från början hoppades på mer än så.

När lånen avlöser varandra så är det viktigt att ha en stomme i gruppen som snabbt visar lagets kultur. I dagens VIK skulle jag tro att den består av Johansson, Jonsson, Gråhns, Lihagen, Davidsson och till viss del Fish och Mylläri. Spelare som med ord och handling visar vilka krav som ställs i laget, för att lånen snabbare ska anpassa sig. För är det en sak en grupp inte mår bra av, så är det lån som kommer in och spelar enbart för sig själva. Det behövs riktlinjer som följs oavsett om du kommer från Örebro, Leksand eller har kontrakt med VIK.

Vissa av spelarna som lånas in kan dessutom få en inblick i hur det fungerar i klubben. Trivs de är det ett stort plus. Om de inte skulle ta plats i sin SHL-klubb har sportcheferna stenkoll på spelaren, och kan därefter säkert ha en fördel i jakten på en signatur. Alltså, inte bara skit att låna in spelare för tillfället. Jag skulle vilja säga att det är högst nödvändigt, främst för att undvika negativt kval.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *