Lånen avgörande mot Oskarshamn

– Äntligen lite medstuds för VIK! Men laget spelade också rätt bra när man låg under inför sista perioden. Det enda jag anmärkte på i de två första perioderna var utvisningarna, som sänkte laget både energi- och målmässigt. I övrigt skapade man tillräckligt för att vinna en ishockeymatch.

Davidsson, Johansson och Fish har hittat kemin och VIK har för tillfället en förstakedja som producerar. Den har inte riktigt rollerna som jag trodde från början. Johansson har tidigare varit en motor som drivit en kedja, men den här säsongen är han mer av en länk. Vilket fungerar bra när Davidsson och kanske framförallt Fish axlar ett större ansvar. Jag tror också lagkaptenen, som bär på mycket ansvar den här säsongen, mår bra av att spela med två starka spelare.

– Visst har väl Jimmie Jansson börjat ta lite fler initiativ med puck? Igår innebar det 4-3. Jag såg verkligen potentialen på försäsongen, men sedan dess verkar självförtroendet har fått sig en törn, för att nu sedan vara på väg tillbaka. Fortfarande måste han jobba med defensiven och avvägningarna när han ska driva puck eller spela enkelt.

– Jag skrev tidigare ett inlägg om att lånen stoppar de akuta blödningarna i VIK. Igår fick vi se prov på det. Anton Öhman sköt viktiga 3-3 och William Wikman avgjorde med 26 sekunder kvar. Däremot syntes inte nya lånet Kalle Jellvert särskilt mycket, men jag har respekt för att det är tufft att kliva rakt in och göra skillnad.

Marcus Dahlbom gör en riktigt stark insats trots tre insläppta mål. Visst, han hade kanske kunnat tagit något, men han rasar inte heller ihop. Istället gör han de avgörande räddningarna som ger VIK chansen att komma ikapp och vinna matchen.

– Trots Dahlboms starka insats tycker jag att Lundberg ska stå direkt när han känner sig redo. Jag har varit inne på det förut och jag nämner det igen – börja inte hatta med målvakterna. Dahlbom får gärna göra det bra men tidigare på säsongen så klev verkligen Lundberg fram, så låt han fortsätta sin resa. Sen kommer det så klart handla om målvakternas prestation över tid.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *