Karlsson imponerade

Jag tänker inleda med att jag missade delar av gårdagens match mot Tingsryd. Men av det jag såg kunde jag konstatera att nye backen Simon Karlsson blir ett tillskott i VIK. Stor, rightare och spelskicklig. Den varan har det inte kryllat av i truppen och jag har saknat en ”pointer” på blå i powerplay. Jag funderade hur Södertälje, som ligger sist i Hockeyallsvenskan, hade råd att släppa den här typen av spelare. Men så har jag inte hela historien, utan som nämnt, bara sett delar av gårdagens match. Karlssons statistik är i sig inte så smickrande, men den vet vi kan ligga långt ifrån sanningen i många fall.

Tränarna valde också att tro på Karlsson som fick rejält med istid i powerplay, boxplay och i fem mot fem. Tänk då också på att backen fick inställa sig med kort varsel, för att förstå vilken utmaning han ställdes inför igår. Han lyckades göra en assist och vara inne på båda målen framåt. Den prestationen ger mersmak. Okej, höj inte förväntningarna för mycket, men min känsla var att Karlsson kändes mycket intressant. Jag hoppas att det förblir så.

Positivt i övrigt var att Christopher Fish fortsätter producera och Stefan Gråhns verkar bli bättre ju längre säsongen lider. Hos den sistnämnde tycker jag att passionen har synts tydligare och det är då han bidrar som mest. Glädje är något som jag har tagit upp tidigare i bloggen och nu ser det faktiskt ut som spelarna har roligare. Självförtroendet i gruppen har med all säkerhet blivit bättre efter vändningen i Oskarshamn och den sena kvitteringen mot Tingsryd. Nu kan det inte heller vara långt kvar tills Henrik Lundberg gör comeback. Visst blåser det positivare vindar nu än för några veckor sedan.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *