Tack för grym kväll på Allstar!

Wow! Vilken tillställning det var på Allstar under fredagskvällen. Ni som har missat vad som har hänt så handlade spektaklet främst om att samla in pengar till initiativet ByggaVIK (samla in pengar till ett nyförvärv eller liknande). Men egentligen handlar den typen av kvällar om så mycket mer. Nu när vi har haft liknande tillställningar tre gångar och fyllt stället varje gång, trots enbart VIK-förluster, så visar det på att gemenskap går före resultat. Och så känns det verkligen på plats, det är en positiv energi rakt igenom.

På scenen blev sportcheferna Patrik Zetterberg och Andreas Appelgren grillade av undertecknad. De som stack ut i deras svar var följande:

– Appelgren avslöjade att Nicklas Lidström kommer att hjälpa backarna på deras individuella isträningar. Något backen inte har gjort konsekvent sedan han flyttade hem. Nu ville Appelgren i efterhand inte dra upp några större rubriker kring detta, men eftersom han berättade det öppet så är det redan ute. Jag ser det enbart som positivt om så skulle vara fallet.

– Sportcheferna berättade också att backen Simon Fredriksson, som spelat i VIK, var högaktuell för en återkomst i Västerås. Det var i princip påskrivet och klart innan backen plötsligt backade (bokstavligen) och blev klar för Björklöven. Synd då Fredriksson hade varit en stadig pjäs i ett svajigt läge.

Appelgren fick frågan om de har tänkt tanken att byta tränare och svarade så klart nej. Något annat svar vore konstigt även om han reflekterat kring det. Han fick frågan om han själv skulle kunna tänka sig att träna ett lag igen, och det sa han ja till. Men han var också tydlig med att han tackat ja till sportchefsuppdraget av en anledning, vilket innebär att han är mer fokuserad på det än att ta ett tränaruppdrag. Helt stängd verkar ändå inte dörren vara, om han nu skulle vilja ta klivet ner i båset. Jag tror fortfarande det är den lösningen vi skulle få se om det blir någon förändring på tränarfronten. Alternativt att J20-tränaren Thomas Paananen kliver upp som assisterande, istället för Tony Zabel. Och den lösningen vore kanske inte helt fel om VIK hamnar i ett läge där de måste agera.

– Till sist, kvällen inbringade nästan 30.000 kronor till ByggaVIK, vilket är fantastiskt på alla sätt. Tummen upp!

Stort tack till er som besökte Allstar, hoppas ni hade lika kul som jag!

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *