Intressanta kedjeformationer i VIK

VIK vann den viktiga ”måstematchen” mot Modo med 3-1. Jag skriver ”måstematch” eftersom jag tror laget hade rasat mentalt om det hade blivit förlust. Nu bjöd istället laget på en hel del bra ishockey. Jag vet att många redan har nämnt Stefan Gråhns stora passion under matchen, och jag har skrivit det förr – han är som bäst då! Förhoppningen är att han kan leverera liknande insatser framöver. Det ger effekten att många andra, speciellt de yngre, kan ta rygg och hämta energi från hans spel.

Mer glädjande var också att VIKs mål i matchen inte var några tillfälligheter. Det var snabba, vältajmade anfall med välplacerade avslut. Ett tecken på att laget faktiskt kan leverera bra anfallshockey. Det är bra att veta inför fortsättningen, inte minst för spelarna själva.

Visst kändes det som att VIK hittat rätt i kedjeformationerna? Svedlund adderade fart till Lihagen och Frycklund. Bergman, Gråhns och Fish kändes tunga. Davidsson och Johansson är ett gjutet par och när det fungerar så kan de spela med de flesta. Zetterberg, Andersson och Bernhardt är den unga hungriga enheten. Tillräckligt intressanta konstellationer för att ge det några matcher till i alla fall.

Målvakten Marcus Dahlbom var återigen en av faktorerna till att laget vann. Trots att han ibland har stått tillbaka för Lundberg så påverkar det inte hans egen insats när det är dags. Det visar att han är mentalt stark. Den här säsongen kommer göra gott för Dahlbom, hur den än slutar. Jag vet att många tycker han är alldeles för trög i sidled och att han släpper för många returer, men jag tror att det finns en nivå till i honom – det kan ta honom till SHL i slutändan.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *