Appelgren måste agera!

Jag hade tyvärr inte möjlighet att se kvällens förlustmatch mot Almtuna, men rapporterna säger att den såg ut som många andra insatser. Onödiga utvisningar och många spelare som underpresterade. Ingen djupare analys men när den övergripande känslan infinner sig gång på gång är det oroande nog.

Sportchefen Andreas Appelgren måste agera nu. Han är den i föreningen med mest erfarenhet av ledarskap i den här situationen. Jag tror han bakom kulisserna gör allt han kan för att vända det här, men förändringarna är för små och det resulterar inte i några positiva effekter. Känslan är att hjulet maler på men på samma skeva sätt som tidigare. Tränarduon försöker veva igång det med små justeringar, men gör inte tillräckligt för att få det friktionsfritt. För många spelare underpresterar och jag ser fler negativa än positiva signaler ute på isen. Därför måste Appelgren nu ta ett större ansvar och göra de förändringar som krävs, innan det är för sent. Gapet till lagen över strecket växer sig större och känslan är att säsongen glider VIK ur händerna.

Enligt mitt tycke är Appelgrens största skyldighet i den här situationen att själv ta klivet ner i båset. Han är, som jag tidigare uttryckt, den ledare i föreningen med mest erfarenhet av den här situationen. Hans personlighet uppskattas av många spelare och det skulle bli en positiv injektion i gruppen. Han står också på lönelistan och skulle inte kosta något extra. Därför är det den bästa lösningen, även om jag inte tror på några mirakelkurer. Men med hans ledarskap har i alla fall VIK störst chans att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan.

Hur övrig ledarstab skulle se ut är för mig mindre viktig, och där finns det flera lösningar. Så här skulle det kunna se ut:

Huvudtränare: Appelgren Assisterande: Olsson, Zabel
Huvudtränare: Appelgren Assisterande: Olsson
Huvudtränare: Appelgren Assisterande: Paananen (nuvarande J20). VIK skulle då kunna utnyttja Olsson/Zabel i J20-laget resten av säsongen.

Huvudsaken är att Appelgren tar över ledarskapet från och med nu.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

2 reaktioner till “Appelgren måste agera!”

 1. Zabel måste bort en riktigt oskön snubbe han har riktigt höga tankar om sig själv. Och han spelar sparrisen Edström som ligger mer på isen än han står upp hela tiden.Nej dom här tränarna skulle lyfta det här laget men dom har fått laget att spela sämre istället så här lama är dom inte igentligen.
  Återigen är dom ledande spelarna jättebleka.Och hur många dumma utvisningar ska Frycklund få ta utan reprimand .
  Jag tycker det är för dåliga försök att ändra matchbilden när det går knackigt i matcher skicka in nån som jagar och smäller på i anfallszon oavbrutet eller skicka in 5 backar i ett byte så det blir en reaktion ,nu sätter man in samma rutinerade spelare hela tiden fast dom inte presterar ett skit

 2. Håller med dig Johan till hundra procent.
  Varför inte övertala Lidström o köra
  Andreas Appelgren , Lidström o zetteberg .
  Något måste hända.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *