Zetterberg & Lundberg matchhjältar

– Innan nedsläpp berättade VIK att man mottagit 320.000 kronor från Bygga VIK-kampanjen. Fansens initiativ har nu samlat ihop över en miljon kronor på åtta månader. Stort!

– Den första perioden var ett riktigt sömnpiller… eller som en hockeykunnig person på pressläktaren sa: ”Är det allmänhetens åkning?”. Enda behållningen var VIKs målvakt Henrik Lundberg och Douglas Alenbring propp på Manuel Ågren.

– I den andra perioden dominerade Oskarshamn stora delar. Framförallt kedjan med Deschamps, Svensson och Ågren. De lyckades också sätta dit 1-0 till bortalaget. VIK hade svårt att hitta ett eget spel och det var egentligen bara kedjan med Zetterberg, Andersson och Bergman som skapade någon energi framåt. Sen bjöd Alenbring på en jättepropp, igen.

– Tredje perioden blev tempofattig med många slarviga passningar från bägge lagen. Men trots det ryckte VIK upp sig från föregående period, framförallt i inledningen. Det räckte till en kvittering.

Alenbring fick en tuff uppgift i att nästan enbart spela boxplay, men gjorde en stabil insats. Fick också priset som ”Matchens Allstar”. Kul!

Zetterberg och Bergman fick mer speltid än tidigare, något som jag efterfrågade innan matchen och som slog ut väl.

– Oskarshamns Deschamps var i en klass för sig.

– Och i hemmalaget blev Lundberg och Zetterberg matchhjältar.

– VIKs back Simon Karlsson kom inte till sin rätt och mot Oskarshamn. Han spelade med för små marginaler sett till att han gång på gång misslyckades. Jag gillar intiativ och mod, men har man inte ”sin dag” så måste man spela enklare.

Hampus Larsson var närmast att göra mål i den andra perioden, men fick istället jubla i den tredje. För några säsonger sedan var det chanser han skrapade ihop under en hel säsong, ni ser vad självförtroende kan göra!

– Publiksiffran 2184 var inte direkt smickrande. Klubben borde ta fram en plan, om inte det redan är gjort, för att snabbt vända den negativa trenden. Och planen ska inte utgå ifrån den sportsliga prestationen. Publiken går hand i hand med mycket annat.

– Slutresultatet? VIK vann med 2-1 efter straffar.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *