Därför har Berglund gjort 600 matcher för Blues


Bild: archauthority.com

I natt svensk tid gjorde Patrik Berglund sin 600:e NHL match. Det är riktigt stort! Bedriften blir ännu större om man tänker att han direkt gick från Hockeyallsvenskan till världens bästa liga, inte har gjort en enda AHL-match och varit i en och samma klubb. Då förstår ni också att han är en uppskattad spelare i St Louis Blues.

I NHL råder, föga förvånande, stenhård konkurrens när en mängd spelare varje år gör allt för att slå sig in trupperna. Spelarna i farmalagen, testspelare och draftval gör allt för att erövra de åtråvärda platserna. St Louis är också en av klubbarna som på senare tid har haft pressen på sig att gå långt i slutspelet, vilket har gjort att man har varit tvungna att byta bort spelare som inte har presterat. Men trots det så finns Berglund med i laguppställningen år efter år. Det vittnar om en uppskattning som vi utomstående inte alla gånger får ta del av.

”Bulan” är en fantastisk hockeyspelare men dessa finns det gott om i NHL. Därför är jag säker på att han är lika viktig för gruppen utanför isen, och att det är en av anledningarna till att han blivit kvar i klubben så länge. En annan del som jag tror att St Louis har uppskattat är att han aldrig satt sig emot ett kontraktserbjudande. När klubben har kommit med ett kontraktsförslag har han valt att inte kräma ut varenda krona, utan istället nöja sig med att båda parter är nöjda. Något vi sällan får se i dagens ishockey och som jag tror har fört med sig lojalitet och respekt.

Den 29:e januari får jag återigen förmånen att åka till St Louis och Patrik Berglund. Under en veckas tid hinner jag se hemmamatcherna mot Winnipeg, Toronto och Pittsburgh. Där hemmalaget har en Västeråsare på isen som har gjort över 600 NHL-matcher för en och samma klubb. Det kanske händer en gång till inom kort (Mikael Backlund), men sen vettefan om vi inte får vänta i hundra år till… Jag ska försöka inse hur stort det är och njuta av varenda sekund.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *