Langkow inte spelklar

I förra veckan värvade VIK kanadensaren Chris Langkow och nu väntar både laget och fansen på hans debut. Men det verkar inte som att centern spelar mot Björklöven ikväll. Jag fick tag på sportchefen Patrik Zetterberg som rätade ut några frågetecken och gav mig senaste nytt.

När är nyförvärvet Chris Langkow spelklar?
– Vi väntar fortfarande på klartecken från Migrationsverket och ligger på i den mån vi kan. Men det är svårt att få processen gå snabbare och vi får nog snällt vänta på vår tur. Därför kommer han till 99,9% inte spela mot Björklöven ikväll, utan vi siktar på att få honom klar till nästa veckas match mot Karlskoga.

Hur har han sett ut på träningen?
– Han ser absolut intressant ut, en spännande spelare med offensiva kvalitéer. Han spelade i ett bottenlag innan han kom till oss och klarade ändå av att göra en del poäng. Men man ska samtidigt komma ihåg att det är en tvåvägsspelare som jobbar hårt för laget och bidrar med mer än poäng.

Hur är han som person?
– Ett kaptensämne, en ledare. Han har varit en drivande karaktär i sina tidigare lag och gruppen gillar honom redan. Vi hoppas att han blir spelklar så att han kan börja bidra på isen också.

Har ni några pengar kvar till fler nyförvärv?
– Hela värvningspengen gick inte åt på att få hit Langkow, så vi håller ögonen på marknaden fortfarande. Men det ska kännas helt rätt om vi ska värva ytterligare en spelare, så vi kommer inte kasta oss in i någonting.

Hur är läget i truppen inför kvällens viktiga match mot Björklöven?
– Lukas Zetterberg missade matchen senast på grund av skada men är tillbaka fullt frisk. Backen Albin Johansson, som anslutit från Arboga, gör debut ikväll. Om det inte hänt något nytt så är resten friska och hela, bortsett från de långtidsskadade.

Nye backen Albin Johansson, vad kan vi förvänta oss av honom?
– Det är en rejäl back, lite som Andreas Borgman, som ska bli spännande att se i en allsvensk miljö. Jag tror han har alla möjligheter att ta plats hos oss.

Vad är statusen på Johan Jonsson och Markus Persson?
– Jonsson har varit på is och känt lite på grejerna, men det är fortfarande svårt att säga när han tillbaka. Persson har precis plockat av gipset från foten, vad det betyder för hans rehabilitering tidsmässigt kan jag inte svara på, men om han kommer tillbaka den här säsongen är det en ren bonus. Vi räknar inte med det.

Hur upplever du pulsen inför kvällens match mot Björklöven?
– Det känns i dagsläget som säsongens hittills viktigaste match. Vinnarna ikväll ligger över strecket och får ett mentalt övertag. Samtidigt hänger inte hela säsongen på den här matchen, men det kommer fortfarande bli en häftig match. Så det vore fantastiskt kul om så många som möjligt kunde komma till hallen och stötta oss i en match när vi verkligen behöver det.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *