Så kan Berg göra fler mål

– Vinst med 3-0 och man kan väl med all rätt använda uttrycket om att VIK vann igen. Laget har nämligen vunnit sex av de sju senaste matcherna.

Henrik Lundberg höll alltså nollan och går fortsatt under smeknamnet ”Kung Henrik af Västerås”. Hans storspel den senaste tiden har tagit honom till en femteplats i målvaktsligan, med en imponerande räddningsprocent på 92,50%.

– Varför har inte nyförvärvet Albin Johansson varit gjuten i Hockeyallsvenskan tidigare under säsongen? Underbetyg till samtliga sportchefer och kredd till Appelgren/Zetterberg som till slut tog tag i saken.

– Det andra nyförvärvet, Chris Langkow, gjorde inga poäng igår men var fortsatt aktiv. Därför är jag inte orolig över att poängen kommer trilla in framöver.

– Två nyförvärv och några småjusteringar och plötsligt känns laget mer solitt än på länge. Visserligen var Almtuna bleka, men enligt mig var VIK numret större i det mesta och fick bortalaget ur balans.

Jonte Berg fick äntligen göra mål, efter typ två års måltorka! En styrning i slottet fick honom och laget att jubla. Berg är nyttig på många andra sätt men är det något jag vill se honom utvecklas i är det just spelet framför motståndarmålet. Forwarden har bra fart mot kassen och är relativt stor, därför tror jag han kan skörda betydligt fler mål om han utvecklar spelet i den här delen av banan. Många gånger handlar det bara om att han behöver slå stopp (när han kommit i hög fart) och bli mer obekväm framfor motståndarens mål.

– VIKs back Alexander Nilsson-Lindelöf har det fortsatt tufft i försvarsspelet, speciellt mot spelare som är duktiga på att vrida och vända. I sommar har han en härlig utmaning att utveckla både styrka och snabbhet.

– Björklöven, som är under det negativa kvalstrecket, är fortfarande bara två poäng bakom men VIK närmar sig samtidigt lagen på playoff-plats. I slutändan tror jag det är Södertälje och Björklöven som får kvala neråt, på grund av svaga spelartrupper och ganska turbulenta säsonger utanför isen.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *