Langkow förväntas göra poäng

– Det blev tyvärr förlust med 0-2 mot Västervik på onsdagskvällen. Känslan var att vinsten mot Modo tog på krafterna, och att det aldrig kom någon riktig forcering från hemmalaget.

– Västervik har överraskat på mig hela säsongen, främst kanske på forwardsidan. Men jag måste lyfta fram deras relativt okända backsida som är betydligt spelskickligare än många andra lags, till exempel VIKs.

– Ex-VIKaren Andreas Frisk bombade in 1-0 för bortalaget. Det är inte ofta vi får se ett stenhårt slagskott från sämre vinkel gå in när målvakten har fri sikt.

– 0-2 kom olyckligt för VIK när Mikael Frycklund precis innan spelat fram Lukas Zetterberg som höll på att styra in 1-1. Spelet vände och istället gjorde Västervik mål. Små marginaler.

– Varje powerplay där VIK inte lyckas komma in i anfallszon och ställa upp sig i formation, är en underkänd prestation. Sen känns det olyckligt att laget inte kan sätta upp Zetterbergs skott fler gånger, eftersom vi sett effekten av det tidigare under säsongen.

– Och så var det de här med gamla VIKare – målvakten Jonas Fransson höll nollan mot sin gamla klubb. Han är sämre på skott mellan benen och i förflyttning, men de proven fick vi knappt se hemmalaget sätta honom på.

– På andra sidan fick vi se Henrik Lundberg göra en makalös dubbelräddning cirka femton minuter in i den sista perioden. Det gav VIK chansen att komma ikapp sista fem. Tack för det!

– Jag tycker vi kan lägga en del av poängansvaret (läs: han förväntas göra poäng) på nyförvärvet Chris Langkow, som endast gjort 1 assist så här långt. Kraven är med andra ord högre än vad han hittills har levererat. Samtidigt tycker jag han är aktiv och skapar chanser, så känslan är ändå att det finns mer att hämta poängmässigt. Centern skulle behöva använda sitt skott oftare, när han letar passning gång på gång blir det tyvärr förutsägbart.

– Kul att se engagemanget i puckkastningen i periodpausen, men stackars människa som ska mäta fram en segrare medan puckar fortfarande haglar in!

– Publiksiffran i gratismatchen var 4724 vilket är glädjande med tanke på VIK kämpar på i bottenskiktet av tabellen. Hoppas fler fick upp ögonen för den lokala ishockeyn.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *