VIK utan kraft

– VIK förlorade den livsviktiga matchen mot Oskarshamn med 1-2. Nu är det en ytterst tuff resa för att laget ska spela playoff den här säsongen. Jag tror inte det går. Laget behöver i princip vinna resten av matcherna men det är man för ojämna för. Men blir gärna motbevisad.

– Insatsen mot Oskarshamn då? Utan kraft. Det kändes som att hemmalaget gjorde två snabba mål och sedan kontrollerade händelserna. VIK kunde aldrig riktigt störa motståndarens försvar. Rent taktiskt var det inte bra, VIK hamnade hela tiden med två spelare mot fem Oskarshamn-spelare. Då är det svårt att komma in på mål.

– Jag tycker VIK uppträdde valpigt idag. Man kämpade och körde men utan tanke, det fick matchbilden att aldrig ändra på sig. Spelarna körde på samma sätt in i Oskarshamns vägg gång på gång. Det kostar kraft och det syntes i den sista perioden, inte minst när VIK inte fått iväg ett enda skott på mål efter elva minuter. Det är för dåligt när man jagar i underläge.

– Nu på slutet kommer matcherna bli ännu tajtare. Det innebär att de små detaljerna blir mer avgörande. Då kan man inte slå en slapp passning som blir icing, byta i fel läge, skjuta 2,5 meter utanför målet i powerplay så att pucken går ut ur zon osv. Det gjorde tyvärr VIK ikväll, om än någon gång bara, men med de sakerna på rätt sida så kanske man hade fått med sig poäng.

– Det är klart att den dåliga starten gav spelarna en mental smäll. Rätt troligt är att laget har kommit överens om att vara på tårna från start, speciellt på bortaplan med tanke på hur det har sett ut vissa matcher. Sen är det första som händer att man släpper in två snabba mål, då sprider sig en oro i gruppen.

Eddie Davidssons passning och Niklas Lihagens mål i boxplay är ändå värt att lyfta fram. Det skapade en liten nerv som hängde med in i det sista.

– Innan säsongen pratade vi om Jimmie Janssons spelskicklighet, och det brukar inte alla gånger inte gå hand i hand med att täcka skott. Men han har gjort det vid flertalet tillfällen den här säsongen. Idag släpade han ut sig själv efter en viktig täckning.

– Jag tycker ledningen ska splitta på Chris Langkow och Christopher Fish, de har fått en ärlig chans men funkar uppenbarligen inte tillsammans. Nu behövs nya tankesätt och ny energi, framförallt för Langkows del. Han måste komma igång, laget behöver honom som en positiv skillnad.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

En kommentar till “VIK utan kraft”

  1. Täta matcher med mycket hård press på spelare att vinna eller ta poäng börjar nog att ta ut sin rätt, på flera av dom yngre spelarna i VIK.Omänskligt spelschema tycker jag,visseligen lika för alla lag men detta med spelschema måste man väl se över till nästa säsong.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *