VIK har allt i egna händer

– Tack Almtuna och Karlskoga! Nu lever bottenstriden i allra högsta grad och VIK har allt i egna händer i kampen om att undvika kvalserien.

– Av VIKs, Björklövens och Modos resterande spelschema så tycker jag VIK har det ”lättaste” kvar. Men för den sakens skulle är inte matcherna lätta att vinna. Modo har det tuffaste.

– Det blir ett laddat möte i ABB Arena ikväll, där Vita Hästen jagar playoff-plats och VIK gör allt för att ta sig över strecket. Häftig drabbning!

– Pressen på att nyförvärvet Chris Langkow ska leverera ökar. Visst finns det många toppspelare i VIK som ska göra poäng, men meningen var att Langkow skulle komma in och göra skillnad, annars kunde man ha låtit bli att värva – som sportcheferna själva har uttryckt sig. Men! Langkow har fortfarande chansen att bli hjälte.

– Jag tog mig igenom VIKs plus- och minusstatistik och här finns det en stor förbättringspotential. Jag blev faktiskt förvånad över hur mycket minus en del spelare låg, och vilka som faktiskt låg bäst till.  Toppen: August Nilsson (+3) Jimmie Jansson (+2) Hampus Larsson (+1). Botten: Anton Mylläri (-18) Lukas Zetterberg (-14) Fredrik Johansson (-13).

Lukas Zetterberg må vara inne på många mål bakåt i spelet fem mot fem, men hans offensiva egenskaper har gjort avtryck i Hockeyallsvenskan. I förra veckan blev han nominerad till Guldgallret (seriens bästa junior) av fans och en expertjury. Riktigt kul och bra PR för klubben! William Karlsson och Markus Ljungh har tidigare fått priset när de tillhört VIK.

– Det verkar inte helt omöjligt att Markus Persson spelar i en eventuell kvalserie, vilket vore ett fantastiskt tillskott för VIK. Om Persson hade varit frisk den här säsongen tror jag laget redan hade varit klar för fortsatt spel i Hockeyallsvenskan. Den skillnaden såg jag när han kunde gå på hundra procent.

– Okej. Tre viktiga punkter för att det ska bli ett lyckat avslut på den här säsongen – 1. Henrik Lundberg i storform 2. Ett effektivt powerplay 3. Balans mellan lagdelarna (undvika kontringar, samlat styrspel och inspel etc).

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

En kommentar till “VIK har allt i egna händer”

  1. LZ kunde ha nöjt sig med att ta intryck av Williams spel i PP;) Osynligheten i 5-5 måste bort inför nästa säsong.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *