En genuin insats

Västeråsaren Mikael Backlund gör avtryck på många sätt i NHL. Det som uppmärksammats mest är hans framfart på isen, men på sidan om finns det också ett stort engagemang. Jag är inte förvånad att det är så, när jag spelade med ”Mickis” själv så upplevde jag honom som genuin som människa. Och jag känner egentligen ingen skillnad när jag träffar honom än idag.

Det jag gillar med historien nedanför är att välgörenhetsinsatsen bottnar i något. Det finns en historia bakom som är anledningen till varför man engagerar sig. Därför känns också insatsen på riktigt. Mikael och Frida, fantastiskt fint gjort, ni har min respekt!

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *