I bästa fall spelar VIK så här

Jag har funderat på hur VIK i bästa fall kan formera laget i det kommande kvalspelet. Det här är mina tankar:

Johansson – Lihagen – Persson
Larsson – Karlsson

Kommentar: En klok kedja med tyngd som startar matcherna med pondus. Spelarna ovan ska axla mycket speltid och ha som krav att gå plus i plus/minus-statistiken. Persson behöver efter sin skada stabila spelare vid sin sida, för att så snabbt som möjligt komma i matchform. Och en Persson i matchform kan bli den stora skillnaden. Därför är det här en bra lösning.

Svedlund/Langkow – Frycklund – Gråhns
Mylläri – Johansson

Kommentar: Om alla spelare är tillgängliga så börjar det bli tajt om platserna. Och jag ser inte att Langkow gör någon skillnad i en fjärdeformation. Här får tränarna välja mellan att spela säkert med Svedlund, eller mer vågat med Langkow i hopp om att han kommer igång. Jag tycker att man kanske ska ge kanadensaren någon match till, men händer det inget är Svedlund mitt givna val.

Zetterberg – Davidsson – Fish
Jansson – Jonsson

Kommentar: Eftersom VIKs trupp troligtvis innehåller mer bredd än klubbarna i divison ett, så är det bra att komma med tre kedjor som kan hota offensivt. Trots att det har sett ut som det har gjort för VIK i Hockeyallsvenskan, så tror jag att lagets största vapen blir just offensiven. Framåt måste laget lyckas för en lyckad kvalserie, och då förringar jag inte vikten av defensiven på något sätt. Men om laget blir för defensivt är jag orolig över att det blir för mycket ”kämpa-mot-kämpa” och att man inte utnyttjar den kvalitetsskillnaden som borde finnas mellan spelarna individuellt.

Bergman – Andersson – Berg
Alenbring – Edström/Bernhardt

Kommentar: En renodlad fjärdekedja som ska suga energi ur motståndaren. Tacklas, spela säkert och få till en blockering i anfallszon så är det godkänt i min bok. Alenbring blir en perfekt spelare att avlasta övriga backar med, inte minst i boxplay.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

En kommentar till “I bästa fall spelar VIK så här”

  1. Förstår inte vad du och tränarna ser hos Svedlund. .. åker iväg och på sina kjedjekompisar i varje byte.. helt ofysisk och helt ofarlig att skapa något till någon annan… långa byten mm… men det är ju min åsikt. Följer Svedlund i varje byte varje match och skulle typ Bergman vara lika dålig så skulle han få spela i Sura..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *