Persson och Jonsson tillbaka

Jag tog en avstämning med VIKs assisterande sportchef Patrik Zetterberg efter helgen.

Ni var och scoutade Huddinge mot Troja inför det stundande kvalet, vad såg ni?
– Det var två olika typer av hockeylag. Huddinge är mer fart och fläkt, lite ”rock and roll” där spelarna åker mycket skridskor och går hejdlöst. Medan Troja är större, tyngre och spelar mer strukturerat. Båda lagen är bra men det känns som att om vi är fokuserade, håller oss till vår gameplan och tar kommandot så ska vi vara bättre. Det känns som vi kan sätta ihop fyra kedjor som är jämbördiga med deras bästa spelare. Men det gäller som sagt att vi har full respekt för uppgiften.

Det slutade med att Huddinge blev klart för kvalserien, hur mycket hinner ni titta på de andra aktuella lagen?
– Appelgren har sin bas i Mariestad som tävlar om en plats i kvalserien, så han ser många matcher där. Nu börjar det också närma sig vilka lag som vi kommer få möta så vi ska se fler matcher den här veckan. Huddinge och Södertälje, som redan är klara motståndare, har vi bra koll på.

Vad är statusen på Jonsson och Persson? Sen läste jag att Lukas stått över några träningar?
– Jonsson går för fullt på träning och där har vi stora förhoppningar på att han kan delta utan problem. Persson är lite mer osäkert även om jag i detta nu ser att han har full utrustning och vanlig färg på träningströjan. Så han är med och provar. Lukas var mer en säkerhetsåtgärd och han är med och kör som vanligt igen. Har vi flyt så har vi hela truppen tillgänglig när vi går in i kvalserien.

Hur har det gått för juniorlagen?
– J18 hade två rafflande straffavgöranden mot Örebro och lyckades vinna, så nu på morgonen hörde jag att man får möta Färjestad i åttondelsfinalen. Första matchen spelas nu på torsdag i ABB Arena klockan 19:00, så för er som saknar matcher finns det verkligen ett tillfälle att se spännande hockey.

– J20-laget missade tyvärr slutspelet med en poäng, men klarade huvudmålet att inte hamna i negativt kval. Så deras säsong är slut.

Hur upplever du stämningen i föreningen efter att ni hamnat i ett negativt kval?
– Det är en positiv stämning här nere. Nu ser vi fram emot att spela kvalserien, nästan så att det är jobbigt att vänta, utan nu vill man bara köra igång. Det är känslan jag har från både grabbarna i laget till folket som jobbar i föreningen. Det handlar om att se det här som en positiv utmaning även om det är mycket som står på spel.

Någon hälsning till uppgivna VIKare?
– Vi ska göra allt för att vi ska ha ett lag i Hockeyallsvenskan nästa säsong, och hoppas att ni kommer till hallen för att hjälpa oss med det! Ni gör verkligen skillnad om ni är på plats, eftersom jag tror division ett klubbarna får det jobbigt om det är ett jäkla tryck i hallen. Det är de inte riktigt vana vid.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *