Tabelltipset Kvalserien till Hockeyallsvenskan

Sex lag gör upp om två platser till Hockeyallsvenskan, det är förutsättningarna när kvalserien drar igång nu på torsdag. Jag ska i ärlighetens namn säga att jag inte har hunnit se Kristianstad och Visby/Roma den här säsongen, men däremot så har jag pratat med folk som har koll på division ett. Därför blir mitt tabelltips följande.

Tabelltips Kvalserien till Hockeyallsvenskan 2016-2017

1. VIK
2. Troja/Ljungby
—————————–
3. Södertälje
4. Huddinge
5. Kristianstad
6. Visby/Roma

Kommentar: Det här tipset är svårt. Riktigt svårt. Det enda laget som sticker ut är VIK som enligt mig har den bästa målvakt-, back- och forwardsuppsättningen. Därför är man jättefavoriter att vinna serien. Övriga tabellplaceringar är mer ovisst. Okej, Huddinge slog Troja i ”finalen” nyligen, men vad jag har sett av lagen så tror jag inte det händer igen. Troja är lite mer strukturerade och det tror jag laget tjänar på i en serie över tid. Deras krokiga resa in i kvalserien har också gjort att de i princip blivit uträknade, det jag tror passar dem perfekt. Därför är laget från Småland min stora skräll.

Södertälje hamnar precis utanför topp-två och det beror på att jag tycker laget hade det överlägset sämsta försvaret i Hockeyallsvenskan. Vissa stunder fick man till och känslan att laget redan spelade i divison ett. Framåt var de kanske inte mycket vassare, men jag tror att en spelare som till exempel Johan Skinnars kan få tillräckligt med utrymme för dominera poängmässigt. Och dessutom har man målkungen Anton Holm till sitt förfogande. Därför tror jag att Södertäljes enda chans är att deras individuellt skickliga spelare tar initiativ och gör skillnad i matcherna.

Huddinge, Kristianstad och Visby/Roma kommer inte vara några strykgäng så länge serien lever. Men lagen saknar både bredd och spets för att ta sig hela vägen. En potentiell hjälte att bryta det förhandstipset är som vanligt målvakten, där Niklas Lundström, Joel Gistedt och Sammy Gustafsson har imponerat och mycket väl hjälpa sitt lag till en bättre slutplacering än tipset ovan.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

2 reaktioner till “Tabelltipset Kvalserien till Hockeyallsvenskan”

  1. Tror och hoppas att Västerås och Södertälje tar det här. Visbys utvisningshockey kommer så klart inte att hålla här. Huddinge är inte ofarligt men ska inte räcka mot allsvenskt motstånd. Troja har problem att göra mål – som vanligt. Kristianstad vet jag inte mycket om, men de har en historisk oförmåga att gå hela vägen.

  2. Jag tippar att VIK och Södertälje stannar kvar i allsvenskan i hockey.
    Tror att vanan att spela under press,skicklighet,tempo och spelarmaterialet bör vara så hyfsat bättre än div 1 lagen.Utmanare är Troja -Ljungby men dom darrade betänkligt mot Mariestad i tre avgörande matcher.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *