SHL-klubbar intresserade av VIK-spelare

VIK gick på plumpen i gårdagens match mot Troja/Ljungby. Jag har varnat för laget från Småland tidigare och nu kanske vi fick se varför. Att VIK skulle åka på någon förlust mot lagen från divison ett är inte heller förvånande. Men det är kanske sättet man förlorar på som förvånar mest, därför har jag förståelse för folks frustration just nu.

Jag läser fler och fler kommentarer om att VIK-spelare ska vara klara för andra klubbar och därför skiter i vilket. Det har ungefär varit samma visa under de snart sex åren som jag har drivit Hockeybloggen. Det är i modern tid av ishockey självklart att en del spelare blir kontaktade av andra klubbar som är intresserade inför kommande säsong. Det gäller även VIK-spelarna. Å andra sidan har säkerligen Appelgren/Zetterberg kontaktat spelare från andra klubbar mitt under brinnande säsong. Det här har med andra ord blivit en del av spelet och något vi utomstående får räkna med. Hur illa det än känns.

I VIKs fall har jag hört rykten om att flera SHL-klubbar jagar lagets spelare. Christopher Fish har varit intressant för Malmö och det förvånar mig inte då Martin Filander gillade honom under sin tid i VIK. Lukas Zetterbergs spel i powerplay har gjort att flera SHL-klubbar har hört sig för, bland annat Djurgården. Djurgården och Örebro har visat intresse för backen Anton Mylläri och nyligen avslöjade MrMadhawk att Karlskrona flörtar med Henrik Lundberg. Räkna också med att både lag från Hockeyallsvenskan och utlandet är med och hugger på några av spelarna. Vänj er därför att det är så här, inte bara i VIK utan i hela Hockeysverige.

Hur en spelare påverkas av att bli kontaktad av andra klubbar är högst individuellt. En del klarar av att lägga fokus på nästa match medan andra kanske upplever någon typ av nöjdhetskänsla för att säkrat kontraktet kommande säsong. Och därmed per automatik har svårare att ge den sista procenten. Naturliga vinnarskallar har således inte det här problemet. Jag tror inte heller att det är det största problemet när det gäller exempelvis VIKs bottennapp under gårdagen. Så här har väl spelet sett ut under stora delar av säsongen? Lagets största problem har varit och är att det saknas en stabilitet i prestationerna och det har gjort att man har haft problem att vinna flera matcher på raken. Vinsten mot Södertälje var därför knappast någon garanti för att laget skulle komma ut med mycket energi och stort självförtroende mot Troja.

Jag har tidigare påtalat att Andreas Appelgren ska ta klivet ner i båset. Och till slut tog man beslutet om att han ska vara med på träningarna vilket jag har förstått gett en positiv effekt. Därför kan jag inte förstå varför man inte går hela vägen, det vill säga låter Appelgren finnas med i båset under matcherna. Enligt mitt tycke till och med låta honom coacha laget. Nej, jag tror inte på någon mirakelkur, men kan det ge en liten positiv effekt är väl ändå den lösningen ett bra alternativ. Just nu känns det som att man har gjort en positiv förändring men att det ändå blivit mellanmjölk av det hela.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

2 reaktioner till “SHL-klubbar intresserade av VIK-spelare”

  1. VIK behöver gripa efter alla räddningsplankor som finns nu efter gårdagens förlust ! In med Appelgren i båset ! Det finns inget värre än att inte ta tillvara kunskap/ erfarenhet i detta läge ! Ångesten ligger som en blöt filt över laget ! Vad skall detta sluta ?

  2. Bort med tränarna i kväll. In med Appelgren o hyr in thornberg sista 8 matcherna.
    Peta spelare som håller på o titta på nya klubbar. In med juniorer med klubbhjärta.
    Då jäklar blir det
    Fart på vik .
    Tränarna skulle bort för länge sen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *