Avgörande seger mot Huddinge

Det var inte vackert. Det var inte glamouröst. Men vinsten mot Huddinge tror jag blir avgörande för VIKs öde i kvalserien. En förlust till i det här läget hade blivit extremt tufft att hämta hem, framförallt mentalt. Nu finns istället ett bra utgångsläge även om jag fortsatt inte tror på några lätta segrar. Den här serien kommer bli stentuff rakt igenom.

Även om man hade känslan att matchen mot Huddinge kunde gå åt vilket håll som helst, tyckte jag att VIK kändes lite tyngre matchen igenom. Huddinges trupp hade en eller kanske en och en halv kedja som kunde matcha Gulsvart på allvar. Därför såg också hemmalaget ut att tröttna ju längre matchen led. Huddinge fick också känna på att misstag straffar sig direkt, medan VIK istället kom undan när man serverade motståndaren öppna lägen.

Det finns några spelare som jag tycker klev fram ikväll. Niklas Lihagen har varit kritiserad utifrån men gjorde ett mål och låg bakom ett annat ikväll. Fortsätter han ta initiativ med sin fart är jag säker på att han gör fler mål i den här kvalserien. Målvakten Henrik Lundberg gick inte att känna igen i vissa ingripanden men gjorde samtidigt ett par helt avgörande räddningar när laget behövde det som mest. Fredrik Johansson kommer inte riktigt till offensivt men lägger ner ett heroiskt jobb i alla situationer. Är det någon som spelar med stort hjärta är det verkligen ”Fredda”.

Kommentatorn nämnde att VIK den här säsongen inte har förlorat en match när man haft ledningen efter den första perioden. Visserligen har man bara haft det nio gånger (tionde ikväll), men det är fortfarande en positiv statistik att bygga vidare.

Om man får tillåtelse att anta att VIK spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong, kanske Andreas Appelgren ska kontakta Huddinges Marcus Lissäng och Måns Krüger. Den sistnämnde kanske inte gör sin bästa match ikväll, men jag tycker mig ändå se att han besitter något extra. Och spelar backen Marcus Green med högre fart tror jag han också spelar i Hockeyallsvenskan inom en snar framtid.

Publicerat av

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *