”I laget finns hjärta och stolthet”

Eftersom det finns en hel del frustration i bland annat sociala medier, så ringde jag upp Patrik Zetterberg som fick besvara några frågor. ”Z” som har tagit klivet ner i båset och nu upplever laget från en annan sida.

Först och främst, din syn på förlustmatchen mot Kristianstad?
– Det är klart att vinsterna är viktigast i det här läget, men kollar man nyktert på matchen så tycker jag ändå vi skapar tillräckligt för att vinna. Men vi gör inte mål och då blir det så klart ett energitapp när motståndaren istället trycker dit en kasse. Sen får vi jobba i uppförsbacke vilket är otroligt tufft när vi redan är satta under stor press.

Tycker du att matchen mot Kristianstad var ett litet fall framåt i jämförelse med insatsen mot Visby/Roma?
– Ja. Vi hade kommit överens om att dra tillbaka våra spelare i banan för att skapa spelvändningar, det tycker jag att vi lyckades med även om vi inte fick in pucken. Det är väl där skon klämmer, att vi inte gör mål. Det är så klart vårt ansvar att göra mål för att vi ska vinna och vi ska verkligen göra allt för lyckas med det. Allt har ställts på sin spets och vi behöver vara bättre i den sista tredjedelen på banan.

Många tycker ni spelar utan hjärta, din kommentar kring det?
– Jag har förståelse för att det är en stor frustration och besvikelse i det här läget, och jag lider verkligen med alla inblandade. Men jag kan övertyga er om en sak, i det här laget finns det hjärta och stolthet. Just nu, på bussen, sitter 30 personer som är frustrerade, besvikna och ledsna för att vi verkligen bryr oss. Så det här med att vi spelar utan hjärta stämmer inte. Oavsett vilken position man har i föreningen, i allt ifrån spelare till styrelse, så vill alla väl. Det är ingen som tar ett beslut och vill någonting illa.

Hur upplever du Thomas Paananens och Patrik Fagerlunds intåg som tränare?
– De har kommit in med entusiasm och driv och det har mottagits fantastiskt bra av spelarna. Men man ska veta att det är en tuff situation att komma in och försöka förändra något på så kort tid. Normalt har man en längre tid på sig att forma en individ och grupp medan tränarduon den här gången hade 12 timmar på sig att vinna en hockeymatch.

– Det har varit turbulent för spelarna också men jag kan understryka att de har ett stort engagemang. De kommer hela med åsikter och tankar för att vi ska vinna hockeymatcher, så det är frustrerade när vi inte får betalt i matcherna. Jag säger det igen, det är ingen som inte spelar med hjärtat. Det är andra faktorer som gör att vi inte vinner.

Vilka faktorer då?
– Det har varit en jättetuff säsong rakt igenom, titta bara på vår höst. Visserligen fick vi en liten vändning i början på året men vi har varit väldigt upp och ner i prestationerna. Det har gjort att vi har legat i ett utsatt läge länge. Vilken grupp som helst som har spelat med kniven mot strupen i negativ bemärkelse så länge tar stryk. Det är klart att det tär på individerna när vi inte sen inte lyckades hålla oss över sträcket. Men det är ingen som har gett upp än, det kan jag garantera.

Vad tänker du om att ni faktiskt fortfarande har chansen att hålla er kvar?
– Vi sitter i ett läge där vi inte har något val, vi måste vinna hockeymatcher och gå ”rent” rakt igenom resten av serien. Det har vi också som målbild och ska mobilisera på bästa sätt för. Pressen på killarna ökar ju färre matcher det är kvar, så just nu jobbar vi mycket med att ingjuta mod. Vi ska få fram några hjältar för det här är inte kört någonstans.

Vilka nycklar ser du för att ni ska lyckas?
– Vi måste våga. Och se möjligheter. Sen skulle jag vilja att vi blev bättre framför motståndarnas mål, det får kosta en tand eller ett finger, jag vill se en större desperation och fler ispåsar i det området.

Många tycker att ni ska matcha in spelare från J20-laget, skulle det ge någon effekt?
– Man ska veta att J20-laget slutade träna på is för 1,5 vecka sedan, så spelarna där är inte igång på samma sätt. Vi har tagit ut de spelare i föreningen som vi tycker ger oss bäst möjligheter att hålla oss kvar i Hockeyallsvenskan.

Spelar Markus Persson något mer i den här kvalserien?
– Det är oklart och hans frånvaro är så klart ett avbräck. Men hans fot strular fortfarande så det är inte mycket vi kan göra.

Känns det som att det är VIK mot resten av världen?
– Det är känslan av att väldigt få tror på oss just nu. Sen får vi en hel del kritik vilket jag har full respekt för med tanke på vårt utsatta tabelläge. Men ni ska veta att vi känner samma frustration. Vi ska vända på varenda sten för att vinna hockeymatcher. Ni ska veta att ni som visar ert stöd är väldigt viktiga, de som har ett gulsvart hjärta fortsätter att stötta oss hela vägen. Nu gör vi allt för att det här ska gå vägen!

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

4 reaktioner till “”I laget finns hjärta och stolthet””

  1. Ha,ha det vanliga dyngsnacket från loosers.Denna gång från en oduglig sportchef. Klubben är åter igen körd i botten. Ett stort tack till styrelsen som suttit totalt handlingsförlamade i hela säsongen, när ni till slut vaknade upp tog ni fel beslut alldeles för sent. Det var er själva ni skulle ha gett semester fram till nästa styrelse möte. RIP VIK

  2. Oj vad givmilda sponsorer som exempelvis LF invest, Alfaglas, ABAX och VLT måste känna sig svikna och lurade av en styrelse som så totalt misslyckas med att få ekonomin att gå ihop och det trots alla extra insamlingar som varit. Det är med största sannolikhet kört för hockeyn på en hyfsad hög nivå i staden. RIP VIK HOCKEY

  3. Då är det 5 matcher kvar i av denna (mardröm) kvalserie.Har VIK gett upp
    eller finns det något kvar till oss som söker efter hoppet om en Allsvensk plats för VIK Hockey nästa säsong.
    Jag måste få ge ett jättefång med rosor till Tom Lindh och alla enorma supportrar som stöder detta VIK i vått och torrt.Jag är full av beundran för deras insats mot klubben som man älskar,man förtjänar så mycket mycket mera tillbaka från laget man stöttar.VIK Hockey kan inte få bättre supportrar eller hur Johan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *