VIKs nycklar till fem raka

Nu har VIK hamnat i ett läge där man behöver vinna fem raka för att behålla sin plats i Hockeyallsvenskan. Om det finns några om och men kring det vet jag inte, men jag lägger fokuset vid att laget behöver vinna resten av matcherna. Jag ger VIK ungefär 10-90 att klara det här så med andra ord är det inte kört än. Så vad krävs för att VIK ska vinna fem raka matcher? Mycket. Jag tänkte lista det viktigaste.

Henrik Lundberg i sitt bästa slag
Målvakten Lundberg måste göra säsongens bästa matcher nu. Visst kommer han behöva hjälp av försvarsspelet, men när det fallerar behöver han kliva upp stort och göra de avgörande räddningarna. Det har han visat att han har klarat av tidigare under säsongen och därför tror jag han kan göra det igen. Lundbergs prestation blir kanske viktigare än någon annans.

Ett effektivt powerplay
Den här spelformen har tyvärr inte fungerat i kvalserien och det har straffat sig. Laget spelar för svårt och långsamt vilket gör att motståndaren hela tiden kan positionera sig rätt. Powerplay-enheterna behöver gå tillbaka till grunderna, kanske avsluta oftare i flygande anfall eller nöja sig med ett sidledspass och direktskott. Sen vill jag se fler folk och större desperation framför motståndarens mål. Om VIK lyckas i powerplay är jag säker på att målproduktionen i övrigt släpper.

Minimera misstagen
VIK behöver vara noga i varenda moment, i alltifrån förberedelser innan match till pass från egen zon. Det kommer inte att hålla om laget börjar ta onödiga utvisningar eller spelar fast sig i eget sorghörn, vilket tyvärr har hänt för ofta den här säsongen. Nej, nu är verkligen tiden kommen för laget att avväga varenda situation innan, under och efter match. Det ska känns som VIK går sista striden i ett krig varenda gång. Det kommer bli jobbigt men det är precis det en kvalserie handlar om.

Publik i hallen
Jag tror den här delen är viktigare än vad många tror. Ingen publik = ingen själ. Det kommer spelarna känna av direkt. Om publiken fortsätter att sluta upp och fansen sjunger som tidigare, är jag säker på att chanserna att vinna fem raka ökar markant. Jag är den första att applådera er om ni ännu en gång orkar mobilisera och stötta ert lag, jag tror nämligen den viktigaste stunden för det är kommen.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *