Han får mig att våga tro

Fredrik Johansson avgjorde gårdagens livsviktiga match mot Södertälje. Och VIK grep tag i den sista livlinan för att ha chansen att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan. Är det någon spelare jag unnar att få avgöra den här typen av matcher, är det just kapten Johansson. I en stund då man i allra högsta grad kan misstänka att spelarna inte mår särskilt bra, tror jag ”Fredda” är den som tar ett misslyckande mest personligt. Därför att han brinner för VIK på riktigt. I mina ögon är han redan en hjälte med vad allt han har gått igenom.

Den snabbe centern är utan tvekan VIKs mest lojale spelare. Jag tror däremot att vi alla, inklusive han själv, hade önskat en bättre offensiv utdelning från hans klubba den här säsongen. Ändå vann han den interna poängligan, samtidigt som han har fått dragit ett otroligt stort lass som kapten. Tänk er själva att försöka samla, lugna ner och hålla ihop en grupp när föreningen på senare tid förknippats med ekonomisk kris, sportsliga motgångar och flera märkliga beslut. Då har jag full förståelse för att tankarna ibland kan ligga någonstans bortom spelet på isen. Utan Johansson hade föreningen mått ännu sämre idag.

Jag har spelat med ”Fredda” och vet att det är en person som alla vet var man har. Han skulle aldrig snacka illa om någon i onödan eller agera för egen vinning. Det som han i sitt ledarskap skulle behöva utveckla är att ta mer plats om det behövs. För han har en hel del bra tankar som jag tror gruppen skulle tjäna på om han förde fram oftare. Men så minns jag också Johansson som en ledare som ledde genom hur han själv uppförde sig. I alltifrån fysträningen till hemjobbet på isen. Det ser likadant ut än idag. Är det någon jag unnar att få trycka dit den sista pucken för att VIK ska bli kvar i Hockeyallsvenskan så är det Fredrik Johansson. Han står för något som jag hoppas att hela föreningen kan ta rygg på. Han får mig att våga tro.

Publicerat av

Johan Thalberg

Johan Thalberg

Världsunik hockeykarriär som målvakt och forward. Numera skribent och krönikör med störst fokus på VIK Hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *