Besked om Blid på måndag eller tisdag

SSK-Krif
Henrik Thegel med pucken – lär få ersätta Christofer Blid (bakom) mot Vimmerby. Foto: Edis Potori.

I går kunde ni läsa att säsongen kan vara över för Christofer Blid. SSK-forwarden som skadade ljumsken i onsdags och som ser ut att bli borta länge.

Men, det vet vi inte än. Först på måndag eller tisdag kommer exakt svar på hur länge Blids skada kan ta att bli återställd från. Det berättar Peter Konradsson, naprapat i SSK, för bloggen.

”Vi vet att han är skadad och var skadan sitter, men inte omfattningen. Vi behöver avvakta måndag eller tisdag, då ska en magnetröntgen göras. Lasse (Roos, lagläkaren) hade kollat runt igår efter en tid när det kan göras. Sen ska vi få svar från undersökningen, men det brukar gå rätt fort” säger Konradsson.

***

SSK lär inte ta in en eventuell ersättare innan man får klart besked om hur länge Blid blir borta. Däremot kan vi räkna med att Mats Waltin har en plan B, precis som han hade när Calle Brattenberger blev skadad.

När jag pratade med Waltin i tisdags sa han att ”han inte tror, även om man aldrig kan säga säkert, att SSK komma värva mer”. Det var en artikel jag inte hann skriva. Sedan kom Blid-skadan som kan ändra på saker och ting.

***

Spekulationerna är redan igång bland många av er som läser bloggen om hur Blid ska ersättas och vem som vore lämplig. Förslag på bland andra från bröderna Lagerström och Mattias Beck kommer upp.

Lagerströms känns osannolika just nu, av två skäl: Dels att båda har ett heltidsjobb vid sidan om hockeyn att sköta. Dels att Åker i högsta grad har en spännande vårsäsong framför sig. De leder östra fortsättningsserien vilket tar dem till play off till allsvenskan.

Mattias Beck är inte en ologisk värvning, men hans lag spelar matcher hela februari ut – en bra bit förbi deadline för övergångar den 15 februari. Dessutom ska hans tyska klubb Riessersee spela slutspel efter det – och Beck är lagets poängbästa spelare. Det ska alltså rätt mycket till för att han ska komma loss från det kontraktet.

Dessutom trivs familjen ypperligt i Garmisch-Partenkirchen, berättade han själv när jag pratade med honom före jul. Familjen fick även tillökning i höstas, vilket tajmade utlandsäventyret bra. Hockeyspelande i kombination med föräldraledighet är en klockren lösning helt enkelt.

Däremot kommer familjen att flytta hem till huset i Nykvarn igen efter säsongen, men då är vi sannolikt inne i mars.

Och Robert Carlsson, han skrev kontrakt resten av säsongen med sin danska klubb, som är en av favoriterna till den danska mästartiteln. Så det tror jag är en osannolik värvning.

Men kom gärna med fler förslag om ni har.

***

Tills vidare ger skadan en chans för Henrik Thegel att hitta målformen igen. 21 mål på hösten, 0 mål i allettan. Det är den logiska ersättaren den närmaste tiden. Och en chans för honom att visa att han kan leverera de viktiga mål han är värvad för att göra.

Men blir Blid borta länge, då måste Waltin agera. I det här läget avvaktar han säkert undersökningarna nästa vecka.

Men det är bara två veckor till transfer deadline och SSK har två hyperviktiga matcher nästa vecka, borta mot Troja och Västervik.

Och i ett playoff eller kvalserie skulle det vara ett stort avbräck utan Blid, det är jag säker på att Waltin inte är tillfreds med utan är en lucka han vill täppa till om det behövs.

Publicerat av

Andreas Hanson

Andreas Hanson

Sportjournalist på LT i Södertälje.

En kommentar till “Besked om Blid på måndag eller tisdag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *