Två lag som måste vinna

Det pratades om drömstart. Sedan dess har SSK förlorat en match där de spelade riktigt bra (2-5 mot Västervik) och vunnit en där de inte spelade lika bra (5-4 mot Asplöven).

Det finns många vägskäl i en kvalserie på tio omgångar. I kväll står SSK inför ett nytt.

Seger, och SSK håller sin plats i toppen och knoppar bort Troja från en allsvensk plats.

Förlust, och toppstriden får sällskap av Troja och streckkampen tätnar. Det skulle dessutom innebära att SSK missar chansen att vinna ännu en hemmamatch.

Hemmamatcherna som återstår räcker nämligen sannolikt för att SSK ska säkra ett allsvenskt kontrakt. Det brukar snackas om att runt 19 poäng räcker för att komma topp två.

SSK når det om de vinner sina hemmamatcher som är kvar, mot Troja, Borlänge och Asplöven.

Men tittar vi bara på resten av den här veckan så har SSK bra läge för full pott. Hemmamatch mot Troja, ett svårspelat lag som det blivit tuffa matcher mot de tre gånger lagen mötts. Men där SSK borde ha mentalt övertag.

Och därefter borta mot Sundsvall på lördag, med två viktiga spelare avstängda och en skadad (? – Magnus Åkerlund spelade inte i senaste matchen) målvakt – och många SSK-fans på plats.

Faktum är att om SSK vinner den här veckans två matcher finns chansen att till och med säkra allsvenskt kontrakt hemma mot Borlänge på tisdag. Men, givetvis – en seger i taget.

Och SSK-formen är något svårbedömd. En enorm arbetsinsats senast i Haparanda, men spelet var inte alltför lysande. Passningsspelet hackade och det slarvades friskt i egen zon.

Det får inte vara starten på en formsvacka.

Det har varit tydligt att Johan Skinnars och Henrik Thegel saknas, och åtminstone den förstnämnde kan komma att spela i kväll. Viktigt för att kunna möblera om i formationerna och få mer tyngd offensivt.

I kväll måste passningsspelet fungera bättre än senast och fler spelare än förstakedjan måste kliva fram, som Sebastian Höglund (bra senast och gjorde drömmålet till 4-4), Lucas Carlsson och Johan Lorraine.

SSK behöver tre segrar till, och en av dessa bör komma i kväll.

Sen ska vi komma ihåg att Troja satt sig själva i ett prekärt läge, de förlorade hemma mot SSK och måste vinna i kväll för att vara med på tåget. Vinner inte Troja i kväll, då lär de inte gå upp och de vet om det.

Det lär bli ett nytt häftigt drama i Scaniarinken.

Publicerat av

Andreas Hanson

Andreas Hanson

Sportjournalist på LT i Södertälje.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *