Duon som dominerar

SSK svarade för en ny stark insats på bortaplan och besegrade Sundsvall helt rättvist.

Dessutom fick man hjälp igen med andra resultat. Denna gång av Troja/Ljungby, som bröt en lång tids förbannelse mot Västervik. Även om Troja nog hade velat ha tre poäng och inte bara två. De ledde tre gånger om men Västervik som ändå kom tillbaka och kvitterade.

Västervik har en poäng mindre än SSK och ska nu upp till Haparanda. De kan inte andas ut riktigt än.

***

Vikten av att ha fler som levererar visar sig tydligt. Jag efterfrågade det inför matcherna mot Troja och Sundsvall, då SSK:s offensiv bars fram av lagets förstakedja, med Weigel, Holm och Nyberg.

Inför Trojamatchen hade vi en längre artikel om Weigel-kedjan, om deras 59 mål och 145 poäng och det var assistrekord av Weigel och kunde bli målrekord av Holm.

Efter det har kedjan gått poänglös från två raka matcher.

Men SSK står inte längre och faller med dem. Efter att Johan Skinnars kommit tillbaka från skada har han och Sebastian Höglund varit närmast ostoppbara.

Duon dominerar. Höglund har i de tre senaste matcherna gjort sju poäng – och Skinnars fyra på två matcher.

***

Henrik Thegel gjorde comeback och hoppade in lite här och var, men spelade mest i den första perioden av vad jag kunde se.

Det är dock inte lätt att slå sig in någonstans i SSK:s lag just nu.

Publicerat av

Andreas Hanson

Andreas Hanson

Sportjournalist på LT i Södertälje.

4 reaktioner till “Duon som dominerar”

  1. Om LT slutar skriva o höja enskilda spelare till skyarna, så kanske alla levererar under hela säsongen……

  2. Borlänge i morgon,nu får det vara slut med shit chat,ska det vara så svårt,kämpa,ja just det chit chat chet baker,så länge har jag levt,och skall leve länge till,på dom ssk.ph

    1. Ja Chet Baker var en gammel musiker, bortglömd av många. Hoppas matchen ikväll blr något att minnas. Vi kunde ha åkt ut mot Piteå redan i förkvalet. Så varför skall inte det här gå vägen. Vilka som dominar, vem som nu gör målen. Bara det blir mål PH

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *