Lite mer av Maldiverna

Tänkte bjuda på några fler bilder från Maldiverna. Det var så himla fint! Här kommer lite fler bilder, ska visa några foton också sedan som är tagen med systemkamera som är ännu finare, det här är bara mobilbilder.
image8

image13Man kunde ligga i vattnet hur länge som helst. Här trivdes Jocke bra 🙂

image1Första veckan bodde vi såhär på stranden, i en Beach Bungalow. Ganska nära till stranden ändå, jag tar fotot från vår uteplats.

image15Andra veckan bodde vi såhär, i en Water Villa.
Så himla fint med bryggorna som gick ut såhär i vattnet.

image17Utsikten från Water villan

image12Personalen gjorde fint på rummet ♥

image16Omöjligt att ta ett seriöst foto med den här killen, haha!

image7Vi hade roligt när vi hade Spa-kväll, kunde inte sluta skratta åt hur snygga vi var.

image6Fina stränder och turkost vatten

image11Det fanns allt man kan tänka sig i matväg och väldigt fint uppdukat

image5Mitt favoritmål på dagen – frukost. Finns det något godare!?
En riktigt röd melon och gul ananas, helt perfekt mogen, såå gott!

image18Fina uppdukningar till middagen

image4Det blev ganska mycket tid på gymmet på eftermiddagarna när vi ville komma in och få lite kyla och röra på sig lite.

image14Såhär såg de små vägarna ut på ön, här är en fin allé med palmer

image2
På kvällarna var det fortfarande julgranar längs med de små vägarna.

Om jag ska ta upp lite plus och minus med Maldiverna och vår resa så kommer det här.

Plus
Vädret. Många soltimmar per dag och aldrig under 30 grader.
Vattnet och stränderna. Det genomskinliga, turkosa vattnet och dem kritvita stränderna.
Vindarna. Det spelade ingen roll om det var lite molnigt för dem blåste bort eftersom det är små öar så blåser det alltid lite. Och varma vindar hela tiden, även på kvällarna, så skönt.
Dykningen. Vi dök aldrig eftersom jag är gravid men den ska tydligen vara i världsklass eftersom det är så fina koraller utanför öarna.
Sanslöst vackert. Att det är så vackert, jättefint med bryggorna och vattenvillorna som går ut i vattnet.
Maten. Maten är bra, allt är importerat och ganska hög kvalité och det finns precis allt att välja på från världens alla hörn. Däremot kanske man inte ska välja resmålet för att få världens bästa mat, för det får man inte.
Helheten. Om man vill resa till ett vackert ställe, koppla av och bara ta det lugnt och ta dagen som den kommer. Då är detta ett perfekt resmål. Om du vill ha mer att göra, välj en större ö där det finns flera olika aktiviteter.

Minus
Lång flygresa. Man kan inte åka mindre än tre flyg från Sverige. Det är alltid en mellanlandning innan man kommer till huvudön och sedan måste man ta sig från huvudön till någon annan ö man ska befinna sig på. Jag tycker det är värt att resa långt om man kommer till ett paradis men man ska ändå ha det i tankarna när man bokar.
Dyrt. Oavsett vilken ö man väljer, all inclusive eller inte, oavsett så är det är svårt att hitta en billig resa till detta resmål. Om man inte tar all inclusive kostar t ex en flaska 50 cl vatten ca 50-60 svenska kronor.
Oreda. När man kommer fram till Malé, huvudön på Maldiverna kan man uppleva en viss oreda och det är som att resa bakåt i tiden då utvecklingen med allt inte fungerar som man är van vid. Dem har säkert bra koll men vi ifrån Sverige är vana vid att allt flyter på, inget stort problem men man ska ha lite extra tålamod och att allt tar extra tid.

Kan verkligen rekommendera att någon gång resa till Maldiverna, det finns massvis med vackra öar att välja mellan och jag tror alla håller med när jag säger att man kommer till ett Paradis!

Imorgon är det fredag och snart helg, wehooo!

Publicerat av

Gizela Ahlgren-Bloom

Pensionerad hockeyspelare. Spelat hockey hela livet, spelade på elitnivå i många år. Började spela hockey som knatte i Norrtälje IK. Det blev senare totalt 14 säsonger i AIK och över 300 spelade matcher i AIK tröjan. Totalt över 70 landskamper med Damkronorna i landslaget. Många turneringar, några VM men framförallt många bra minnen. 4 st SM-guld och 4 st EM-guld i bagaget med AIK. Behöver inte säga att jag älskar hockey och hade jag kunnat, hade jag spelat resten av livet. Här skriver jag om allt möjligt som händer i mitt liv och även om mina nära och kära. Det blir en del från min vardag, resor och allt annat som både är kul och mindre kul som händer i livet. Blev mamma för första gången i maj 2016, kommer såklart skriva en hel del om det. Sysslar såklart med hockey fortfarande, är en del av JRM Skates and Skills och hjälper hockeyspelare att utvecklas individuellt, att optimera sin skridskoteknik och skridskoåkning. För kontakt, mejla till [email protected] Gå in på www.jrmskatesandskills.se

7 reaktioner till “Lite mer av Maldiverna”

 1. Hej! Jag och min partner funderar på att åka till Maldiverna i höst. Dina bilder ser fantastiska ut! Vilka öar är bilderna tagna ifrån? Var fanns det gym? Vi vill helst åka till ett ställe där det inte är så mycket folk.
  Med vänlig hälsning, Tilda

  1. Hej, vad roligt att ni funderar på Maldiverna. Kan verkligen rekommendera Maldiverna. Vi var på Sun Island finns massor av info om du googlar. Däremot beror det på när du åker om det är mycket folk eller inte, så kolla högsäsong och inte osv. Det finns MASSOR av fina öar, allt beror på prisklass och vad man är ute efter. Vi åkte med Ving och då ingick allt, all inklusive. Det är ett tips att välja det, blir väldigt mycket dyrare annars om man inte väljer det och ska betala lunch/middag varje dag. Det fanns gym på den här ön och tror nästan det finns på de flesta ställena. Detta var ingen jättestor ö, väldigt lugnt när vi var där och mycket vackert.
   Lycka till! 🙂

 2. Hej!

  Vilken trevlig blogg!
  Jag undrar om du upplevde det som tryggt och säkert på Maldiverna? Man befinner ju sig ändå på en nästintill öde ö och känns det inte läskigt då?
  Hoppas på svar 🙂

  Mvh Tess

  1. Tack! 🙂
   Jag upplevde det som mycket säkert. Däremot var det väldigt speciellt på flygplatsen på ”huvudön” därifrån flög man ett litet flygplan, eller ett sjöflygplan. Inte uppstyrt med säkerhetskontroller och koll på alla väskor mm som här hemma på flygplatsen, väldigt annorlunda bara. Men annars väl framme på ön var det bara ett paradis, inte alls läskigt. Bästa resan jag varit på och sanslöst vackert. Värt varenda krona! Så får man chansen, åk dit och läs på om de olika öarna innan vad man är ute efter och vill ha på sin drömsemester.
   Med vänlig hälsning,
   Gizela

 3. Vilka underbara bilder! Tack för bra info. Vi har precis bokat resa till Kuredu till vintern, ska bli underbart. Har googlat som bara den, kan tipsa om en annan sida med bra tips som hjälpte oss mycket: https://www.resatillmaldiverna.se/

  Med vänlig hälsning
  Pernilla

 4. Hej.
  Så härligt med maldiverna:) kollade runt lite om folk som varit på maldiverna och varit gravida.
  Vi har bokat resa dit och åker om 2 veckor. Nu ringer min läkare och varnar oss om zikavirus och ifall vi vill avboka så skriver han läkarintyg. Blir helt förstörd för vi har sett fram emot detta så länge. Vad fick du får tips och råd kring detta? Har inte hittat något om zikavirus från 2018-2019.
  Tacksam för svar
  Mvh Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.