30. Tomas Montén

Tomas Montén gör sitt fjärde JVM som förbundskapten för Juniorkronorna. Han står på toppen av sin karriär. Åtminstone om han får säga det själv.

I avsnitt 30 av podden ger Borlängesonen svar på några av JVM:s hetaste snackisar, han får berätta om resan till ett av svensk hockeys mest ansedda jobb, hur hans ledarskap förändrats genom åren och vad som krävs för att skapa vinnande grupper.

Montén passar på att ge en rejäl känga till svenska medierna, erkänna att han är trött på snacket om Juniorkronornas gruppspelsfacit och förklara varför han förstod Victor Söderströms monumentala besvikelse.

– Då hade jag blivit förbannad.

Juniorkronornas boss öppnar även upp om de hot och trakasserier han tvingades utstå efter förra årets kvartsfinalförlust mot Schweiz.

– De tyckte att man skulle gå och ta livet av sig.

Slutligen berättar Montén om uppväxten i Borlänge då en av vännerna från hockeylaget sköts utanför en krog, fiaskoåret med Timrå IK, han lanserar ett oväntat förslag då han önskar att matchtrupperna i svensk herrhockey ska bantas till 18 spelare och Montén avslöjar dessutom drömklubben han vill träna i framtiden.

Publicerat av

Adam Johansson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *