40. Mikael Backlund

Podden reste till Kanada – och träffade Mikael Backlund hemma i Calgary.
Där berättade han öppet och ärligt om säsongen med Flames, det omtalade tränarskiftet i höstas med Bill Peters i fokus, klausulerna i sitt kontrakt, vem som är lagets clown och när han var på toppen av sin karriär.
Den tidigare VM-hjälten och guldkaptenen slår ett slag för miljöaktivism, förklarar hur han själv försöker påverka samtalet och klimatet i Calgary samt varför han börjat prata om Greta Thunberg med sina lagkamrater.
– Jag brukar hylla henne i omklädningsrummet.
Vi kastar ljus på Backlunds stora insatser utanför isen, där han är involverad i tre välgörenhetsorganisationer, diskuterar den möjliga yrkeskarriären efter hockeyn, tankarna på att flytta hem och stödet till Patrik Berglund.
– Jag hade nog gjort samma sak. VIK-fansen får vänta.
Västeråsaren avslöjar sin pappas längtan efter att han ska spela för Leksands IF, att familjen drömmer om ett nytt tillskott och att det finns tankar på en återkomst i VIK.
– Då är det Västerås och VIK som gäller.

Publicerat av

Adam Johansson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *