45. Thomas Johansson

Poddens längsta avsnitt – någonsin.
Hockeypuls välkomnar Thomas Johansson, general manager i Leksands IF, för ett matigt samtal som framför allt berör hans ett och ett halvt år långa sejour i Dalarna.
Pågår en maktkamp mellan honom och delar av styrelsen? Vilka krafter försöker styra klubben? Är den tidigare sportchefen Olle Öst fortfarande en spelare att räkna med? Har ”Tjomme” varit nära på att hoppa av uppdraget? Hur skulle han beskriva Leksands IF?
– Det finns bara ett enda ord jag skulle beskriva Leksand med.
”Tjomme” ger en öppenhjärtig intervju där han beskriver problematiken i LIF, hur han ser på klubbens framtid, varför förra säsongen blev ett misslyckande, hur Roger Melin tröttnade och snedstegen klubben tog.
– Där blev det fel, erkänner han.
LIF-chefen svarar rakt och ärligt på frågorna om hur han vill bygga sin tränarstab, varför det kan bli en doldis på huvudtränarposten, vilka spelare han vill förlänga med, vem som redan är förlorad och spelartyperna som krävs nästa säsong.
Han berättar även om sin hustru Camillas ovanliga sjukdom som påverkade familjens liv under flera år.
– Då hade livet varit över för henne. Vi hade tur.
”Tjomme” avslöjar sin okända talang, miljonvinsten på V75, de olika värvningsmodellerna för SHL-lagen och avsnittet avslutas med att han öppnar för att flytta till Leksand i framtiden.

Publicerat av

Adam Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *