Några månader senare och nu börjar huset äntligen bli grått

Vitt, grått eller svart. Nästan alla nybyggda hus som byggs i dag målas i en av de tre färgerna, känns det som. Jag har alltid drömt om att bo i ett grönt hus, men den drömmen krossades av min sambo redan när vi skulle måla vårt gamla hus.

Det huset blev svart.

När vi nu byggde nytt valde vi att ha en träpanel som behandlats med järnvitriol. Tanken är att träet med tiden ska bli gråare och gråare, liksom lite väderpåverkat.

När blir det grått då, har jag tänkt ungefär varje gång jag svängt in på vägen där vi bygger och sett vår husgavel sticka fram. Hur lång tid ska det ta? Jag vill ju att fasaden ska smälta ihop med de grafitgrå fönsterramarna. Lite gråare har det väl blivit, men det är svårt att se någon skillnad från vecka till vecka. Så föreställ er min lycka då jag gick igenom gamla bilder och såg de som jag tog när huset precis kommit upp. Visst syns det en skillnad?

Huset i januari.

 

 

 

 

 

Huset i april.

Publicerat av

Annacarin Aronsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *