3 000 kronor gick i tusen bitar – kan du gissa vad det här har varit?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tada, här är vår duschvägg. Som gick i tusen bitar när den skulle monteras. Som rann som sand ur händerna på monteraren när han försiktigt satte den på plats. En millisekund så var den borta.

Nåja, det viktiga är ju att ingen gjorde illa sig. Och att inget annat gick sönder när glasrutan exploderade över hela badrummet.

Drygt 3 000 kronor kostade den.

Kundtjänsten på företaget där vi köpte den sa att det skulle bli svårt att reklamera den och få en ny, eftersom det inte går att se om det var något fel på den (eftersom den nu ligger i en hög i en plastsäck). Däremot sa kundtjänstpersonen att ofta är det något fel på glasrutan om den exploderar så lätt. Men det är ju som sagt svårt att bevisa. Moment 22, kan man säga.

Publicerat av

Annacarin Aronsson

2 reaktioner på ”3 000 kronor gick i tusen bitar – kan du gissa vad det här har varit?”

 1. Hej, tycker du definitivt ska reklamera varan. Jobbar i butik och vid ett sånt här tillfälle brukar det var produktionsfel. Du har förövrigt lagen på din sida.

  Löjligt annars att de inte vill stå till svars för dåliga produkter, och nämna att det är svårt att bevisa annat. Det är nämligen upp till dem att bevisa vad som är fel framtill 6 månader efter köpet.

  Hänvisa till detta eller ring helt enkelt till konsumentverket så får du bra hjälp! //Johan

  ”Fel på varan
  Vad som avses med fel
  16 § Varan skall i fråga om art, mängd, kvalitet, andra egenskaper och förpackning stämma överens med vad som följer av avtalet. Den skall vara åtföljd av de anvisningar som behövs för dess installation, montering, användning, förvaring och skötsel.
  Om inte annat följer av avtalet, skall varan
  1. vara ägnad för de ändamål för vilka varor av samma slag i allmänhet används,
  2. vara ägnad för det särskilda ändamål för vilket köparen avsåg att varan skulle användas, om säljaren vid köpet måste ha insett detta särskilda ändamål,
  3. stämma överens med den beskrivning som säljaren har lämnat och ha de egenskaper som säljaren har hänvisat till genom att lägga fram prov eller modell, och
  4. vara förpackad på vanligt eller annars försvarligt sätt, om förpackning behövs för att bevara eller skydda varan.
  Varan skall anses felaktig,
  1. om den avviker från vad som föreskrivs i första eller andra stycket,
  2. om säljaren före köpet har underlåtit att upplysa köparen om ett sådant förhållande rörande varans egenskaper eller användning som han kände till eller borde ha känt till och som köparen med fog kunde räkna med att bli upplyst om, under förutsättning att underlåtenheten kan antas ha inverkat på köpet eller,
  3. om varan i något annat avseende avviker från vad köparen med fog kunnat förutsätta. Lag (2002:587).”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *