Vändningen: MMK-anställda får sina nya löner – redan till veckan

Foto: Leif Johansson

Företaget ändrar sig.

De anställda i Mittmedia kompetens får sina nya löner nästa vecka.

– Lönekontoret gör en heroisk insats, säger Per Åhlin, redaktionell personalchef.

Bemanningsbolaget Mittmedia kompetens löneförhandling med journalistfacket blev klar före jul. Ändå meddelade bolaget i början på veckan att de nya lönerna inte skulle komma den 25 januari – vilket facket kritiserade.
Nu ändrar sig bolaget – de anställda får sina nya löner och den retroaktiva löneökningen nästa vecka.
– Vi märkte snabbt att väldigt många hade räknat med att få det här och blev väldigt besvikna, säger Per Åhlin, redaktionell personalchef.

Nu kommer lönen att vara rätt och alla få sin retroaktiva löneökning, men vissa avdrag för sjukdom kommer lönekontoret inte hinna med.
– Det blir mer rätt lön än fel. Det vi riskerar är att ha en del korrigeringar på februarilönen, att avdrag kommer då. Lönekontoret gör en heroisk insats för att få det här att fungera och hoppas hinna titta på tjänstledigheter och föräldraledighet så det också blir rätt, säger Per Åhlin.
Hur känns det att ändra sig så här?
– Det är inga problem att ändra sig när så många uttrycker sin besvikelse över att de trott att de skulle få den nya lönen.
De som bytt arbetsgivare under året till Mittmedia AB får den retroaktiva löneökningen för tiden i Mittmedia kompetens på januarilönen.

Ida Forsgren, ordförande i MMK-sektionen i journalistklubben är nöjd med beskedet.
– Det känns bra och vi är nöjda över det här. Det vi tycker blivit väldigt fel är kommunikationen från arbetsgivaren med olika besked om varför den nya lönen inte skulle betalas ut. Hade man sagt från början att lönekontoret hade mycket att göra hade det inte blivit någon konflikt, säger hon.

Publicerat av