Jonas sprängde drömgränsen – har skickat 100.000 Slack-meddelanden: “Blev en liten tävling”

Här är Mittmedias meste “slackare”.
I veckan passerade Jonas Ericsson 100.000 meddelanden i chattprogrammet Slack.
– Det tar mig en halv minut att svara på någons fråga, då tycker jag att jag kan göra det, säger han.

Jonas Ericssons profilbild i Slack.

I två och ett halvt år har Mittmedia använt chattprogrammet Slack för intern kommunikation. Sedan dess har nästan sju miljoner meddelanden skickats mellan användare och i olika kanaler i verktyget. Den som skickat flest enligt verktygets eget statistikverktyg är Jonas Ericsson, redaktionell systemspecialist som är stationerad i Falun.
– Det blev en liten tävling mellan mig och Elin som är tvåa. Jag bor i princip på Slack, det är som mitt andra hem. Jag har en så pass fri roll så det fungerar att vara lite flexibel och hjälpa till och svara på frågor när de dyker upp, säger han själv.
Han är aktiv med att svara på de olika frågor, främst av teknisk karaktär, som dyker upp i de olika kanalerna och lyfter själv fram det som orsaken till de många meddelandena.
– Jag tycker det är kul med teknik och det blir lätt så att man samlar på sig kunskap då, även om det som ligger utanför mitt arbetsområde. Det värsta jag vet är när någon ställer en fråga och inte får svar. Det tar mig en halv minut att svara och då tycker jag att jag kan göra det eller hänvisa vidare, säger Jonas Ericsson.

Det är inte svårt att förstå att Jonas Ericsson gillar verktyget – men Slack har också kritiserats för att bidra till en stressigare arbetsmiljö.
– För mig är det bara tvärtom, jag vet inte hur det skulle gå utan Slack. Det handlar nog om att begränsa så att man har kontroll. Det går att sätta sig på snooze om man inte vill bli störd eller trycka på de tre punkterna till ett meddelande och säga till Slack att påminna mig om det meddelandet senare. Den funktionen använder jag flera gånger varje dag, säger Jonas Ericsson.
Vad har du för tips till den som inte är lika såld på Slack som du är?
– Testa dig fram, gå med i de lokala kanalerna. Det finns alltid någon kollega som har bättre koll – fråga den.
Vem slackar du oftast?
– Det är nog Pär Krantz, min kollega på IT. Han sitter i Ljusdal och vi jobbar ganska mycket tillsammans på Slack.

De senaste veckorna har Jonas Ericsson och tvåan på meddelande-rankningen, nyhetschefen Elin Woxlin i Bollnäs, tävlat om vem som skulle komma först över drömgränsen.
– Nu ska jag fira med att slacka lite till. Och reta tvåan, avslutar Jonas Ericsson och skrattar.

Topp fem: Mittmedias mesta slackare

  1. Jonas Ericsson, redaktionell systemspecialist i Falun. 100.484 meddelanden.
  2. Elin Woxlin, nyhetschef i Bollnäs. 99.590 meddelanden.
  3. Jonatan Svedgård, sändningsproducent i Falun. 86.279 meddelanden.
  4. Adam Johansson, redaktör på Hockeypuls. 80.538 meddelanden.
  5. Madelene Linderstam, nyhetschef i Gävle. 79.283 meddelanden.

Publicerat av