Följ med bakom kulisserna på bandysändningarna – kommentatorn Leo: “Svinkul att få göra”

Bandy-VM är i full gång i Chabarovsk, Ryssland.
För Mittmedia är det första mästerskapet man har tv-rättigheterna till.
– Det går jättebra, säger Jonna Igeland, reporter på plats i Ryssland.

Jonatan Svedgård och Hampus Petersson i kontrollrummet i Falun.

Mittmedia sänder fyra matcher från bandy-VM: Sverige-Finland, Sverige-Ryssland, Sveriges semifinal samt finalen. De två sända gruppspelsmatcherna har spelats och allt har gått enligt planerna.
– Jättehäftigt att se vilken grym användarupplevelse vi bjuder på, tack vare de grymt duktiga gänget på plats i Chabarovsk, våra superproffsiga kommentatorer på hemmaplan och det fantastiska gänget på live-tv-navet, säger Mattias Wallström, affärsutvecklare på sporten.

På plats i Chabarovsk finns Jonna Igeland, Christoffer Million, Rikard Bäckman och Johan Solum. Arbetet i östra Ryssland har så här långt fungerat bra.
– Det känns som att allt flyter på bra här, säger Jonna Igeland, som gör sitt första bandy-VM på plats.
– När man tänker på det är det helt sjukt att det första är just här. Det känns verkligen som ett stort internationellt mästerskap, säger hon.

I live-tv-navet i Falun finns sändningsproducenterna Jonatan Svedgård och Hampus Petersson, liksom kommentatorerna Leo Hägglund och Tobias “Zocke” Johnsson.
– Det här är ju vår version av att kommentera fotbolls-VM. Allt andas proffsighet så det är svinkul – roligt att få göra, säger Leo Hägglund.

Matchen mellan Sverige och Finland hade drygt 10.000 startade strömmar, matchen mellan Sverige och Ryssland drygt 14.000. Sedan tillkommer höjdpunkter och inslag. Över 200 nya Plus-kunder har registrerats.
– Siffrorna hittills är vi nöjda med. Majoriteten av tittarna ser via Bandypuls men det är roligt att vi också hade bra tittning på flera av våra lokala sajter.Till helgen ska vi krossa de här siffrorna, då det blir semifinal och final, säger Mattias Wallström.
Vad rättigheterna kostat är hemligt.
– Det är en konfidentiell handling så därför kan jag inte kommentera det. Men precis som vid Europamatcherna med Östersund så har vi gjort grundliga kalkyler, så vi räknar med att detta blir en bra affär för Mittmedia, säger Mattias Wallström.

Publicerat av