Mittmedia-reporter går till högerpopulistisk sajt: “En redaktion som tänjer på gränserna”

Pelle Zackrisson, reporter i Söderhamn slutar.
Han blir istället redaktionschef på nyhetssajten Nyheter idag.
– Det är dags att pröva något annat, säger han till Resumé.

Pelle Zackrisson. Bild: Markus Norin/Mittmedia

Nyheter idag är en nyhetssajt som beskrivs som högerpopulistisk och invandringskritisk, men i en granskning som Dagens nyheter gjorde skiljde den ut sig som mer nyanserad än andra alternativa medier. Även tidningen Expo konstaterar i en granskning av högerextrema alternativmedier att Nyheter idag är “den nyhetssajt som kanske är svårast att få in i mallen”. Nu hämtar den en redaktionschef från Helahälsinglands redaktion i Söderhamn i form av reportern Pelle Zackrisson.
– Det är en dynamisk redaktion som gör intressant journalistik. En journalistik som går utanför ramarna och tänjer på gränserna. Det kanske låter som corporate bullshit, men det stämmer. Det har varit en rolig tid inom Mittmedia, men nu är det dags att pröva något annat, säger han till Resumé.

Nyheter idag startades 2014 och drivs med små medel. Ett av Zackrissons uppdrag blir att få fart på sajtens plus-affär.
– Vi har en plussektion som behöver få fler abonnenter och det ska vi göra med fler egna nyheter. Ambitionen är att skapa ett bättre innehåll som folk är villiga att betala för och få in fler prenumeranter. Det är inte så att jag ska komma in ändra på inriktningen i det vi gör. Det handlar om att bli bättre, säger han till Resumé.
På Resumés fråga om han anser att Nyheter idags bevakning av migration, integration och storstädernas problemområden ger en rättvisande bild svarar han så här:
– Det är ju en selektiv bevakning där Nyheter Idag liksom andra redaktionen gör en nyhetsvärdering som bygger på ett urval. I mina ögon är det en bra bevakning som står för sig själv.

Pelle Zackrisson har tidigare även jobbat på Länstidningen i Östersund som reporter.

Publicerat av

Oskar Nord