Ska sälja radio på fler orter – det här innebär Mittmedias MTG-samarbete: “Blir ett lyft i alla regioner”

Laila Bagge och Roger Nordin leder morgonprogrammet Rix Morronzoo som sänds på Rix FM. Bild: Pressbild/MTG

Mittmedia tar ansvaret för MTG:s radioförsäljning i fem regioner.
Kanalen Rix FM läggs då in i säljportföljen.
– Det känns verkligen kul, säger Staffan Lönner, företagsmarknadschef.

Vid årsskiftet stod det klart att Mittmedia inte fick något av de radiotillstånd man sökt. Sedan dess har ett arbete genomförts för att se hur radio kan fortsätta vara en marknadsföringskanal för företagets kunder. I dag står det klart att Mittmedia  från den första augusti får ansvaret för försäljning åt MTG radio (extern länk: Mittmedia), med den populära kanalen Rix FM, i Örebro, Västerås, Dalarna, Gävleborg och Västernorrland.
– Det här innebär att vi kan fortsätta leverera radio till de kunder köper radio i dag men också att vi kan leverera radio i de regioner som inte haft det tidigare. Sen är det ju inte vilken kanal som helst så det blir ett lyft i alla regioner, säger Staffan Lönner, företagsmarknadschef.
I dagsläget ser radiomarknaden olika ut i Mittmedias regioner. I Hälsingland och Västernorrland har man egna tillstånd och säljer sedan lång tid radioreklam.

Bengt-Erik ”Rix-Bengan” Holmberg i Hudiksvall.

En av dem som sålt radioreklam sedan 90-talet är Bengt-Erik Holmberg, säljare i Hudiksvall. Han började som radiosäljare på då nystartade Rix FM – och fick snabbt smeknamnet “Rix-Bengan” av kunderna.
– Det känns bra, de har jag ju jobbat med förut. Rix FM är en bra radiokanal som håller en hög nivå särskilt på sitt morgonprogram. För Mittmedias del tror jag att det blir bra att ha radio på fler ställen, då kan man ha en mer genomtänkt och enhetlig strategi än när vi bara varit några orter som sålt radio, säger Bengan Holmberg.

Staffan Lönner, chef på företagsmarknad.

Mittmedias radioaffär omsätter cirka 12 miljoner kronor per år i de områden man säljer radio i dag. 2019 är förhoppningen att kunna öka det till runt 30 miljoner på alla nya radioregioner.
– Det är ett tufft mål men det är fem stora regioner så det ska gå, att jobba med en aktör som MTG är utmanande och ställer krav på att vi levererar, säger Staffan Lönner.
Varför är det viktigt att ha med radio som en av alla kanaler Mittmedia säljer?
– Vi har i dag en bred portfölj som gör att vi kan vara en leverantör av annonslösningar. Radio konkurrerar inte med någon av våra befintliga medier utan snarare tillför det en dimension till och många av de som köper radio i dag är inte traditionella annonsörer hos oss så det finns en möjlighet att nå dem också, säger Staffan Lönner.

För att ta hand om radioaffären kommer en försäljningschef för radion att anställas, två dedikerade radiosäljare ska anställas i vardera region och övriga säljare ska erbjudas certifiering i radio.
– Vårt mål är att alla säljare ska kunna alla våra kanaler, men vi är inte riktigt där än så för att inte störa vår befintlig säljprocess organiserar vi oss så här, säger Staffan Lönner.
Förutom Rix FM kommer MTG också sända en annan kanal på flera orter, vilken det blir ska bolaget presentera inom kort. Även den kanalen kommer Mittmedia att sälja.

Publicerat av