Notiser från veckan: Årets gratistidning, månadens säljare och ny radiokanal

► Örebroar’n utsågs i fredags till Årets gratistidning, ett pris som delades ut på Gratistidningarnas branschdag. Tidningen ges ut av Mittmedia i Örebro. Läs mer på na.se och se alla vinnare på Medievärlden.

► Månadens säljare i mars i Mittmedia utsågs i dag och blev Melki Bagir i Södertälje. I motiveringen står bland annat att han är ”mycket engagerad både i företagets och sin egen framgång och utveckling – i synnerhet digitalt – och brinner för att dela med sig av sitt stora kunnande till sina kollegor.”

► Det blev inget pris till Mittmedias fastighetsrobot på Årets dagstidning i Stockholm. Roboten var nominerad till pris för Årets idé – vann där gjorde Aftonbladet. Sörmlands Media tog helhetspriset, alla vinnare finns på Medievärlden.

► Damfotbollens näst högsta division, Elitettan, drog igång i helgen. Under året sänder Mittmedia flera matcher och i onsdags sändes en uppesittarkväll om serien med team på flera platser.

► Med start i dag, måndag, sampublicerar alla titlar en debattartikel under satsningen ”Debatt special”. V-ledaren Jonas Sjöstedt är först ut och övriga partiledare följer därefter. Läs mer i pressmeddelandet, Sjöstedts debattartikel hittas till exempel på dt.se.

► Förra veckan blev det klart att Mittmedia får uppdraget att sälja radioreklam åt MTG i fem regioner, i Rix FM och en då icke namngiven kanal. Nu står det klart att det blir kanalen Star FM som kompletterar Rix FM, skriver MTG i ett pressmeddelande.

► En insändare med falska uppgifter publicerades förra helgen i Sala Allehanda. Utgivaren Daniel Nordström skriver på sin blogg varför han valde att inte avpublicera insändaren utan låta den ligga kvar på sajten.

► Tomas Backlund, ordförande i norra Mittmedias journalistförbund, omvaldes i veckan som ledamot i Journalistförbundets förbundsstyrelse, rapporterar Journalisten.

Publicerat av